El Parlament ha instat la Generalitat a pagar els 3,3 milions d'euros que es deuen per gairebé el 40% de les expropiacions de finques per les obres de la carretera C31 en el tram entre Torroella de Fluvià i la Tallada d'Empordà que van acabar fa tres anys.

El PSC va entrar una proposta de resolució a la Comissió de Territori i Sosteniblitat que es va debatre ahir. El diputat Juli Fernández va demanar que s'abonin els imports i va posar de manifest que fins i tot Hisenda ha reclamat en alguns casos els impostos per expropiacions que encara no han cobrat. Inicialment el text reclamava pagar els diners pendents aquest any, però al final els socialistes van acceptar una modificació -a instàncies de CiU- per allargar el termini almenys fins al final del primer trimestre del 2014. Això va permetre que la proposta tirés endavant amb el suport de tost els partits.

Es va acordar també que la Generalitat haurà de pagar un 5% més dels imports acordats per la demora i comunicarà a Hisenda les expropiacions que no ha pagat.