Unió de Pagesos ha demanat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que faci efectius els deutes als pagesos afectats per les expropiacions de les obres de carreteres a Catalunya. Segons el sindicat, el deute acumulat a la pagesia és de quasi cinc milions d'euros. En una reunió que el coordinador d'UP, Joan Caball, i altres membres de la comissió permanent han mantingut amb Vila, el conseller s'ha compromès a prioritzar els pagaments als expropiats de la carretera C-31, en el tram de la Tallada d'Empordà a Torroella de Fluvià, i als de la C-51, en el tram del Vendrell a Valls. Tot i així, UP destaca que els acords es van signar fa tres anys i només s'ha pagat a un 30% dels afectats.

El sindicat també ha reclamat al conseller que en els pressupostos del 2013 s'inclogui la partida necessària per pagar les indemnitzacions de les expropiacions pendents que no s'havien inclòs en els pressupostos d'anys anteriors.

Una altra de les qüestions abordades en la reunió ha estat la revisió dels sistemes de representació de les organitzacions professionals agràries en els consells d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). El conseller s'ha compromès a resoldre la representació de les organitzacions agràries en aquests organismes atenent els resultats de les eleccions a cambres agràries