Efectius de Figueres i la Jonquera

Bombers fan pràctiques preventives a les vies del TGV

Disposen del camió bimodal per intervenir en emergències ferroviàries

15.03.2013 | 14:53
El canó que té al sostre el camió bimodal és fix
El canó que té al sostre el camió bimodal és fix

El camió bimodal dels Bombers de la Generalitat està dissenyat, bàsicament, per actuar en els treballs de salvament i socors d´un accident ferroviari que es pugui produir al túnel del Pertús. Cada divendres, bombers de Figueres i de la Jonquera fan pràctiques per estar preparats si calgués intervenir en una emergència ferroviària a la línia del TGV. Els exercicis es fan amb aquest vehicle prototipus únic a l´Estat espanyol que té una funció bimodal: com a camió i com a vagó de tren. Es tracta d´un camió autobomba especialment pensat per a la intervenció sobre les vies del ferrocarril.

Cada divendres es desplaça una dotació amb el camió-vagó per carretera fins a una plataforma adaptada que té l´empresa TP Ferro a les seves instal·lacions de Llers, i és aquí on els bombers fan les maniobres tècniques per poder encarrilar-lo sobre les vies. Disposen, més o menys, d´una hora per fer aquestes pràctiques.

El camió bimodal és, de fet, propietat de la concessionària TP Ferro. Aquesta empresa i els Bombers han firmat un conveni d'ús que estableix que els bombers són els únics usuaris del vehicle i que fan el manteniment 365 dies durant les 24 hores, per la qual cosa sempre està operatiu.

Enllaços recomanats: Premis cinema