El camió bimodal dels Bombers de la Generalitat està dissenyat, bàsicament, per actuar en els treballs de salvament i socors d´un accident ferroviari que es pugui produir al túnel del Pertús. Cada divendres, bombers de Figueres i de la Jonquera fan pràctiques per estar preparats si calgués intervenir en una emergència ferroviària a la línia del TGV. Els exercicis es fan amb aquest vehicle prototipus únic a l´Estat espanyol que té una funció bimodal: com a camió i com a vagó de tren. Es tracta d´un camió autobomba especialment pensat per a la intervenció sobre les vies del ferrocarril.

Cada divendres es desplaça una dotació amb el camió-vagó per carretera fins a una plataforma adaptada que té l´empresa TP Ferro a les seves instal·lacions de Llers, i és aquí on els bombers fan les maniobres tècniques per poder encarrilar-lo sobre les vies. Disposen, més o menys, d´una hora per fer aquestes pràctiques.

El camió bimodal és, de fet, propietat de la concessionària TP Ferro. Aquesta empresa i els Bombers han firmat un conveni d'ús que estableix que els bombers són els únics usuaris del vehicle i que fan el manteniment 365 dies durant les 24 hores, per la qual cosa sempre està operatiu.