Per tal de crear sinergies per estructurar una possible oferta complementària als serveis de la comarca, de manera que sigui més atractiva pels visitants, el Consorci Salines Bassegoda ha organitzat la primera Trobada de Turisme actiu per a empreses i emprenedors de la zona. Es tracta d´un workshop, que se celebrarà a l´Ajuntament de Darnius aquest divendres 15 de març, entre les deu del matí i les dues del migdia. Serà una trobada d´empresaris i emprenedors de serveis turístics, restauració i hostaleria. "Feia temps que volíem muntar una trobada d´aquest tipus, per posar en comú el treball de la gent d´aquest territori", explica el president del Consorci Salines Bassegoda, Jaume Homs, l´alcalde de Navata, un dels disset municipis que formen part d´aquest consorci.

Es preveu la participació de més d´una vintena d´establiments de la zona. "Hi haurà diferents representacions, com ara de l´hostaleria, restauració, dinamització i lleure o artesania, entre d´altres", remarca Homs. Els organitzadors de la trobada van passar prèviament als participants un qüestionari per conèixer millor les empreses i emprenedors.

Durant aquest workshop, es farà la presentació dels serveis existents i realitzaran una diagnosi del sector a la zona posant sobre la taula les potencialitats. "Tot és un conjunt d´interrogants obert i ara es tracta de posar tots els temes en comú i debatre´ls", argumenta Jaume Homs.

L´organització d´aquesta trobada de Turisme actiu ha estat ben acollida entre els empresaris, fins al punt que "no descartem crear un grup de treball des del consorci per ajudar en el faci falta", segons Jaume Homs.