Figueres ha estat l'escenari, aquest dimarts a primera hora de la tarda, d'una nova tempesta de pedra. Tot i la important quantitat de calamarsa que ha caigut en poc més de vint minuts i que ha deixat els carrers emblanquinats, des de la Guàrdia Urbana informen que no hi ha hagut incidències importants. Tot i això, recomanen als conductors que circulin per les vies principals en comptes de passar per la xarxa secundària. L'Ajuntament ha activat les brigades municipals perquè retirin desperfectes i evitin danys majors. Treballen per treure el gel de les voreres i repassen els embornals per ajudar a desaiguar els carrers. Al poliesportiu han aparegut goteres, igual que durant la tempesta de dilluns.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que la pedregada ha estat impressionant i que mai abans havia vist una cosa similar a la ciutat. "Ha estat impressionant per la quantitat de pedra que ha caigut i la mida que tenien, semblava que havia nevat", ha manifestat.

Felip ha explicat que la pedregada ha durat uns vint minuts i ha obligat a la Guàrdia Urbana a fer diverses actuacions. Per exemple, s'han netejat embornals i també s'ha hagut d'assistir a algun vianant que ha relliscat al carrer. "Hi ha hagut nervis de pares que havien d'anar a recollir els nens a l'escola o algun conductor que a causa de la pedra no veia bé les línies de la carretera, però res més", ha destacat.

La pedregada sí ha provocat goteres al pavelló municipal -com ja va passar dilluns- i també ha entrat aigua al gimnàs d'una escola. "Ha quedat en l'anècdota i s'han pogut fer fotografies que mai s'havien vist", ha detallat Felip.