En Quitoco de l'Hípica Arnau té l'honor de ser l'ase de les tres bessonades. És un pura raça d'ase català i ahir treia el cap pels barrots buscant una carícia entre el nombrós públic que omplia el recinte destinat a la ramaderia a la Fira Agrícola i Ramadera (Firagri) que se celebra fins avui a Figueres. Els animals comparteixen un recinte amb tractors nous i antics, productes de l'Empordà, productes del camp i fins i tot les novetats en productes de calefacció amb biomassa. L'oferta permet agrupar un públic més familiar que passeja els nens en ponis a un de més professional amb nombrosos pagesos que inspeciconen la maquinària.

La Fira delimita en diferents espais l'àmplia oferta que ofereix al sector de la pagesia i la ramaderia. A l'exterior la maquinària, alguna de grans dimensions i preus de milers d'euros, l'exposen les diferents empreses de cara a captar els clients. Fins i tot al migdia el recinte presentava un bon nombre de públic. L'evolució al món de la pagesia es cola entre els espais exteriors quan un topa amb un reguitzell d'antigues màquines. Un vell Eicher Diesel es queda petit a tocar de les imponents segadores.

Setanta expositors ofereixen una àmplia oferta al sector de la pagesia. A la maquinària s'hi sumen els estands de productes diversos com els de tractaments de les aigües o dels conreus. A l'interior d'una de les dues carpes de Firagri, l'assistent a la fira torna a trobar-se nous estands, vint-i-dos d'empreses diverses. Aquí s'hi sumen els de productes alimentaris de la comarca i on s'ofereixen degustacions. Unida a aquesta s'hi situa una segona carpa, una petita granja amb bestiar provinent de 25 explotacions. És el lloc que més atrau l'atenció del públic més familiar. Vaques Rigall 386 Sidney de Vilatenim, que produeixen 22 quilos de llet a diari, al costat de toros Aberdeen Angus, xais de pagès o els ases catalans, molts d'ells amb el diploma del Concurs Morfològic d'Ase Català de Pura Raça en diferents classificacions.

Un cavall mecànic al costat d'un circuit de jocs amb obstacles com la tirolina o les passejades amb poni van ser ahir els elements que van atraure l'atenció dels més petits que a la capital de la comarca van trobar-se amb un trosset del món de la pagesia.