La diputada del PPC al Congrés, Concepció Veray, ha assegurat que les obres de la primera fase del convent dels Caputxins de Figueres finalitzaran en les properes setmanes. A partir de llavors, començarà la segona fase que permetrà revestir l'interior de l'edifici i es preveu finalitzar els treballs l'any 2014. En principi, les obres havien d'estar enllestides ara fa dos anys però van sorgir diversos entrebancs com el descobriment d'una granada de la Guerra Civil i unes pintures murals del segle XVIII que han retardat els terminis. D'altra banda, Veray ha demanat "més diàleg" al consistori de Figueres i al Consorci del Castell de Sant Ferran perquè el festival de circ pugui fer-se de nou al castell.

Veray ha explicat que la restauració del convent dels Caputxins és una inversió que s'està duent a terme des del govern de l'Estat a través de l'1% cultural i amb l'ajuda del consistori de Figueres. La diputada popular ha assegurat que es tracta d'una infraestructura que Figueres "necessita" i ha comentat que els treballs de la primera fase de l'obra, - que haurien d'haver finalitzat l'any passat- acabaran en les pròximes setmanes. Veray també ha ressaltat que s'espera que l'edifici pugui estar enllestit l'any vinent. "Si les obres segueixen el seu curs en un període d'un any o així aquesta infraestructura serà una realitat", ha afegit.

Segons els càlculs inicials, la reconstrucció del convent havia d'estar acabada a mitjans de l'any 2012 però els diversos entrebancs que han anat sorgint han retardat aquests terminis. Les obres van començar l'any 2011 i durant aquest temps s'han localitzat unes pintures murals del segle XVIII i una granada de la Guerra Civil que van fer aturar els treballs durant un temps. Actualment, la segona fase d'obres que tenen previst revestir l'interior del convent ja estan adjudicades i tenen un pressupost de 1,3 MEUR. La diputada popular ha assegurat que, durant aquests anys d'obres, l'Estat hi ha destinat 2, 2 MEUR i que enguany està previst que s'hi dediquin 627.000 euros.

D'altra banda, la diputada del PPC ha volgut valorar la problemàtica que es va patir entre el consistori de Figueres i el Consorci del Castell de Sant Ferran - del qual l'Ajuntament n'és part- per l'emplaçament de les carpes del festival de circ. Veray ha demanat a les dues parts "més diàleg, temps i voluntat d'entesa" per acostar posicions i trobar una solució que permeti tornar a reinstal·lar el festival al castell de Sant Ferran. "Hi ha tot un any per endavant per parlar sobre això i arribar a un acord", ha assegurat. En aquest sentit, la diputada no veu bé el canvi d'emplaçament del Firagri que, enguany, s'ha tornat a posar al recinte firal. "El Consorci no veia amb mals ulls que el certamen agrícola es fes allà i respostes com les del consistori no ajuden a solucionar aquest problema. Jo li diré a l'alcaldessa que el Firagri es podria haver fet al castell de Sant Ferran sense problemes", ha subratllat la diputada del PPC.

Veray ha lamentat que en aquests moments "de crisi econòmica greu" es perdi "energia i esforços" intentant "no entendre's". "Des de la meva formació política farem totes les gestions necessàries perquè torni a haver-hi diàleg entre les parts", ha conclòs Veray.