Les obres de reconstrucció dels murs perimetrals del cementiri de Vilatenim han començat aquest mes de març. Adjudicades a l'empresa Leimad 2001 SL, els treballs tenen un cost final de 164.735,41 euros -amb una baixa del 38% respecte el pressupost inicial- i una durada prevista de quatre mesos, aproximadament. La Generalitat de Catalunya, a través del PUOSC, ha aportat 60.000 euros.

El pla d'obra preveu l'enderroc total del mur perimetral, el qual amb el pas dels anys s'havia deteriorat de forma notable, fins al punt que presentava fissures importants. El nou mur serà de formigó vist i no ocuparà tot el perímetre. És a dir, en alguns punts es completarà amb reixes i jardineria per donar més visibilitat del propi cementiri. A més, l'Ajuntament aprofitarà per realitzar altres millores com reformar l'accés, canviar el paviment i les instal·lacions o refer els magatzem i els serveis.

"Amb aquesta obra, des del Govern donem resposta a una reivindicació dels veïns i veïnes de Vilatenim i de passada fem una millora notable a tot el cementiri", explica l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, qui afegeix que " aquests tipus de projectes que potser no tenen gaire repercussió per a tota la ciutadania, però que són necessaris i els tenim en compte".

La superfície total que es reforma és de 1.058,16 m2.