Aquest divendres es presenta a la Biblioteca de Figueres l'assaig D´allò que es diu de l'inrevés de Núria Font i Casanovas. Es tracta d'un ampli treball fruït del seu interés per desvetllar l´origen de la violència masclista. L'assaig no és per tant un llibre d´autora, de fet encara dubta de signar-lo, sinó el recull de molts anys d´investigació i recerca. De manera amena l´assaig ens aporta un recull de dades confirmades i provades en un recorregut que comença en temps protohistòrics i va fins avui.

Tota la informació que conté està basada en l´antropologia, les ciències socials i les neurociències. La idea és transmetre i difondre aquests coneixements per revaloritzar d´una vegada la dona i el seu decisiu paper en el procés de construcció de les societats, que ha estat i està limitat pel masclisme ideològic.

Núria Font és Llicenciada en farmàcia i formada en Física Quàntica i Psicologia de la Concsciència a la Universitat de Berkeley. Partidària de la No-Violència de Gandhi, poc a poc centra el seu interés en la violència masclista, i per això estudia el tema i es posa en contacte amb persones i associacions del país i de l'estranger relacionades amb el Comportament en general i amb aquest en particular. S'adona que la violència general té les arrels en el Patriarcat per això, s'interessa per les societats matriarcals. L'acte tindrà lloc a les 18.30 hores.