La dotzena edició de la Fira Agrícola i Ramadera de les Comarques Gironines, Firagri, obre les portes aquest divendres al recinte firal de Figueres, a les dotze del migdia i les tancarà el diumenge al vespre. Un any més, comptaran amb el patrocini de la Caixa i de la Diputació de Girona i amb el suport de la Generalitat. Després de traslladar-se al castell de Sant Ferran fa dos anys, enguany el certamen agrícola gironí per excel·lència ha tornat als orígens, on se celebrava des dels inicis.

Els visitants podran veure, per només un euro, tot tipus de maquinària, productes i serveis del sector agrícola i ramader, així com gaudir de moltes activitats lúdiques per a tots els públics pensades per passar un dia en família. El tiquet d´entrada a la Fira inclou un 30% de descompte en l´allotjament a diferents hotels de la ciutat.

Firagri gaudirà d´un espai expositiu de 16.000 m2, dels quals 9.000 seran ocupats per expositors. Es dedicaran 400 m2 a la ramaderia en què, en format granja, s´exposarà bestiar provinent de 25 explotacions, especialment de boví i oví. La carpa comercial, amb 600 m2, acollirà 22 estands, dels quals 18 es destinaran a expositors i la resta s´utilitzaran per a activitats diverses.

Activitats complementàries

Firagri comptarà, aproximadament, amb setanta expositors, la meitat dels quals seran de maquinària petita i mitjana, un 25% de maquinària agrícola gran i el 25% restant d´expositors comercials de productes vinculats a l´agricultura i la ramaderia, com accessoris, recanvis, adobs i farratges. Dins el mateix recinte de Firagri, hi haurà activitats diverses, com ara un concurs de munyir vaques, un concurs de someres de raça catalana, exposició de tractors antics, exposició de maquinària agrícola en miniatura, espai lúdic infantil, passejades amb ponis, etc.