La marca Costa Brava Cruise Ports participa en la convenció internacional de referència del sector de creuers, la Seatrade Cruise Shipping, que tindrà lloc de l´11 al 14 de març a Miami, a l´estat de Florida, Estats Units, en la qual coincideixen els principals responsables de la indústria creuerista, les autoritats portuàries, els agents i operadors turístics, des de l´espai Ports de la Generalitat.

Ports de la Generalitat conjuntament amb els ajuntaments de Palamós, Roses, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita; les cambres de comerç de Girona, Palamós i Tortosa; els patronats de turisme Costa Brava Girona i Terres de l´Ebre i el Node Garraf estaran presents en el principal fòrum internacional del mercat creuerista, amb l´objectiu d´impulsar l´activitat de creuers als ports catalans.

En la participació dels ports catalans a la fira de Miami es mostraran les infraestructures, les condicions tècniques dels ports i els serveis de què disposen les navilieres i els passatgers en arribar a la costa catalana. D´altra banda, es donarà a conèixer la història i les activitats culturals, gastronòmiques i de lleure que s´ofereixen als turistes de creuer entorn de la Costa Brava i les comarques gironines, al Garraf i a les Terres de l´Ebre. Catalunya disposa d´un fort potencial turístic que atreu les companyies de creuers més importants del món i els creueristes.

El port de Roses ja té anotades set escales de cuer per aqwuesta temporada, la primera de les quals tindrà lloc el 14 d'abril amb l'Ocean Nova.

Costa Brava Cruise Ports arriba a Miami

La marca Costa Brava Cruise Ports, llançada el novembre de l´any passat en el marc de la fira Seatrade Med Cruise a Marsella, serà present per primera vegada a la fira Seatrade Cruise Shipping de Miami.

Costa Brava Cruise Ports neix de la suma dels esforços de sis institucions per promocionar conjuntament els ports de Palamós i Roses i la seva àrea d´influència en un sector que preveu créixer. La marca es va crear amb l´objectiu d´unificar i consolidar el posicionament de Palamós i Roses com a ports escala de creuers, així com per captar noves navilieres, refermar les línies de creuers i fidelitzar les companyies que ja visiten aquests dos ports.

La marca es dóna a conèixer a les principals fires i accions promocionals del sector creuerista a través d´un catàleg promocional específic, el web www.costabravacruiseports.com i el vídeo promocional aeri de la Costa Brava.

En el decurs de la fira de creuers, els representants de Ports de la Generalitat, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i les cambres de comerç de Girona i Palamós es reuniran amb companyies de creuers en l´esmorzar que l´Oficina Espanyola de Turisme a Miami i Puertos del Estado organitza a la fira, i també, amb companyies com ara Oceania Cruises.

L´oferta cultural jueva gironina es presenta als Estats Units

Coincidint amb la fira Seatrade Cruise Shipping de Miami, els representants de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Cambra de Comerç de Girona i el Patronat Call de Girona es reuniran amb dues comunitats jueves nord-americanes amb l´objectiu de presentar el llegat jueu de la demarcació de Girona ?de les localitats de Girona, Besalú i Castelló d´Empúries bàsicament? i fer-los partícips dels projectes i programes de recuperació del llegat jueu que es desenvolupen a la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona.

Concretament, els dies 12 i 13 de març respectivament, la delegació gironina, encapçalada pel president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, es reunirà amb els representants de Temple Moses, congregació sefardita de Florida, i també amb els responsables de la congregació ortodoxa més gran dels Estats Units i la segona més gran del món fora d´Israel, The Shul. Les trobades tenen la finalitat d´establir relacions amb les dues congregacions i estimular el flux de visitants jueus nord-americans a la nostra destinació.

Entre els actes institucionals programats hi ha les recepcions que els alcaldes de Miami ?Miami Beach i Down Town? oferiran a la delegació gironina, aprofitant la seva participació a la fira de creuers i les trobades amb les congregacions jueves.

Xifres de 2012 de visitants nord-americans del Centre Bonastruc ça Porta de Girona

Segons les dades extretes de la Memòria anual 2012 del Patronat Call de Girona, el nombre total de persones visitants del Museu d´Història dels Jueus i l´Institut d´Estudis Nahmànides, que s´engloben dins el conjunt del Centre Bonastruc ça Porta, va ser de 76.118. D´aquests, 13.007 procedien d´Israel i 6.105 d´Estats Units. La majoria dels visitants era a títol individual, prop del 71,79 %, seguit pels grups turístics, en un 14,83 %.

Pel que fa al web del Patronat Call de Girona, en aquest mateix any va rebre un total de 29.038 visites i 19.049 persones usuàries. Segons la procedència, un 72 % dels visitants es connectaven des d´Espanya, seguit de França (5 %) i, els Estats Units (5 %).