El temporal de llevant va arrancar un tram del col·lector de recollida d'aigües pluvials del carrer Francesc Macià i va destrossar un sector de la platja de la Punta descalçant una palmera. La platja pateix des de fa anys els efectes dels llevants però el d'ahir va causar danys importants, a banda d'emportar-se pràcticament tota la sorra. L'espai ja estava força malmès després del temporal del cap de setmana passat, amb un onatge molt fort que es va endur molta sorra.

Un dels pocs sectors on en quedava era el situat on hi havia les palmeres, a l'alçada de la plaça Sant Pere. Una ha caigut i l'altra està a punt de fer-ho. El regidor de Medi Ambient Carles López acompanyat d'altres representants municipals es van desplaçar ahir fins aquest punt. Es va encarregar de retirar els dos arbres per evitar perills. L'Ajuntament fa anys que debat sobre si es refà o no la platja dels llevants. Està pendent d'un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per trobar una solució definitiva.

Per altra banda, l'Ajuntament de Roses va tancar al trànsit entre dilluns al vespre i ahir al matí l'accés a l'espigó de la bocana de Santa Margarida on divendres va morir una dona després que una onada la llancés a l'aigua, a la part interior. Tres més van caure a l'aigua, sense resultar ferits. El regidor de Seguretat, Àngel Tarrero, ha explicat que s'han posat barreres físiques des del passeig de la bocana a la part inferior de l'espigó per on passejaven el dia de l'accident quan una gran onada els va soprendre.

Per la banda de la platja és impossible posar barreres, deia el regidor. "L'hem tancat però tot i això, i que estàvem al lloc, tres persones intentaven entrar a l'espigó, avises la gent i no fan cas", lamentava.