Conviuran a l'antic alberg

Impulsaran plegats polítiques juvenils a la comarca

L'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal signen un conveni per, entre d'altres acords, compartir espais

06.03.2013 | 17:05

L´Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l´Alt Empordà han arribat a un acord mitjançant el qual s´ha signat un conveni inter-administratiu que suposa un impuls per a les polítiques juvenils de la comarca i de la seva capital al situar, en un mateix espai, els serveis comarcals i municipals de l´àrea. També és disposarà d´un pressupost comú, xifrat en 65.000 euros, per a l´execució de polítiques conjuntes.

En virtut d´aquest conveni, l´espai de l´antic alberg de Figueres, on actualment hi ha l´Oficina Comarcal de Joventut, serà, a partir d´ara, també seu municipal del servei de Joventut de l´Ajuntament. El Consell Comarcal i el consistori posaran en funcionament una oficina única de Joventut (punt d'informació juvenil) i cadascuna de les dues administracions hi aportarà els mitjans tècnics i funcionals sota el nom d´una sola marca o denominació.

Aquesta oficina compartida tindrà com a missions principals:

a) Ser una oficina d´emancipació juvenil. És a dir, consolidar un punt integrat d´informació juvenil per tal que les persones joves tinguin accés a informació, orientació, a programes dissenyats per a garantir la seva formació, als canals de participació adequats per tal que puguin canalitzar les seves inquietuds, i, en definitiva, facilitar-los l´assoliment de la seva emancipació.
b) Impulsar i coordinar aquells programes específics, polítiques de suport, accions i activitats destinades als joves del municipi i la comarca.
c) Crear una marca de referència. Aconseguir que els programes i recursos a disposició dels joves siguin coneguts i aprofitats pel màxim nombre d´usuaris. A part de centralitzar els sistemes d´informació, s´ha d´elaborar una guia de serveis a la joventut, generar dinàmiques de comunicació d´activitats en l´espai dos punt zero, generar una marca, un logotip, alguna imatge que identifiqui el servei i que les persones joves associïn automàticament a temes i recursos que són o poden ser del seu interès.

El regidor de Joventut, i també conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, es mostra satisfet "perquè amb l'acord donem resposta a una reivindicació històrica del jovent de Figueres i comarca: crear un punt juvenil de referència a l'Alt Empordà. A més, amb aquesta mancomunació de serveis, Figueres es converteix en el punt neuràlgic dels serveis comarcals de joventut, i és que molts dels joves que no disposen d'aquests serveis als seus pobles o municipis venen a estudiar a la capital".

Enllaços recomanats: Premis cinema