El Grup de Dones Empordaneses contra el càncer de mama creix dia a dia i ja són una cinquantena les dones que des del positivisme i l´energia lluiten per normalitzar la malaltia i mirar endavant, salvant tots els obstacles. Per a la majoria, el diagnòstic ha significat un punt d´inflexió en les seves vides. Unides en l´adversitat, volen transmetre un missatge d´optimisme i fomentar hàbits saludables en la població.

El Grup ha superat en poques setmanes les 50 persones. El formen dones d´arreu la comarca, que han estat tractades, la majoria, a l´Hospital de Figueres -on assenyalen que han rebut un tracte excel·lent- i que es troben en diferents fases de la malaltia, algunes ja han acabat el tractament i d´altres l´estan començant. L´origen neix en la creació d´un grup de Facebook, on diàriament els seus membres -tot dones diag­nosticades amb càncer de mama- hi aboquen comentaris i informacions. "Si una de nosaltres comença la quimioteràpia, de seguida tindrà el suport de la resta que ja hagi passat pel mateix, li explicaran la seva experiència i l´animaran" explica la Sílvia, que quan va ser diagnosticada de càncer de mama, va sentor com una de les seves primeres necessitats compartir les seves inquietuds amb una altra dona que hagués passat per la mateixa situación.

L´ajuda que ella va buscar en aquell moment és la que vol donar ara el Grup de Dones Empordaneses contra el càncer de mama, on s´ofereix afecte i suport des de la pròpia experiència i més enllà dels consells professionals.