Representants de l'Ajuntament de Roses s'han reunit amb els responsables de les diferents entitats financeres del municipi, per tractar sobre la problemàtica dels desnonaments. Tot i ser un perill poc latent a Roses, la voluntat del consistori és la de detectar amb suficient temps els possibles casos, per poder actuar amb anticipació.

Durant la trobada s´ha tractat la problemàtica social i econòmica que representen l´impagament de lloguers, de crèdits hipotecaris, etc, en els casos en què aquests poden desembocar en l´execució d´un desnonament. La intenció del consistori és la d´establir les línies i mecanismes que li permetin avançar-se a les situacions i problemàtiques d´aquestes característiques que puguin sorgir en el municipi.

Tots els reunits han estat d´acord en el fet que resulta molt més convenient per a totes les parts, trobar solucions prèvies a arribar a una situació de desnonament, molt especialment si es tenen en compte la complicada i traumàtica experiència que aquest fet pot representar per a les famílies afectades. Per això, s´ha convingut en la necessitat d´actuar amb anticipació, detectant problemàtiques i posant solucions abans de l´arribada d´una possible ordre judicial de desnonament, moment en què ja resulta impossible poder actuar.

Així doncs, tot i que segons han manifestat els responsables de les entitats bancàries, el perill de casos de desnonament en habitatges de primera residència és molt baix a Roses, la voluntat manifestada per les diferents parts ha estat la de treballar en una línia preventiva i de negociació, intentant actuar sempre amb ante