Una vaga convocada a França afectarà els serveis de trens convencionals -regionals i de llarga distància- que travessen la frontera. Així, i segons ha informat la companyia Renfe, els serveis regionals de la línia R11 -Barcelona-Portbou per Girona- amb destinació a Cerbère inicien i finalitzen el seu recorregut a Portbou (Alt Empordà). L'aturada, que comença aquest dilluns a les vuit del vespre i s'allargarà fins dimecres a les vuit del matí, no afectarà els serveis francesos que enllacen amb el TAV. En canvi, també en resultaran també afectats la resta de combois de llarga distància, que també hauran de fer parada a Portbou i enllaçar amb autocar per arribar a les respectives destinacions finals.

Entre els combois de llarga distància afectats afectats es troba el Talgo Lorca-Montpellier, d'aquest mateix dilluns, que finalitza el trajecte a Portbou. Els viatgers seran traslladats per carretera des de Figueres fins a la seva destinació. La mateixa solució s'aplicarà al comboi que cobreix el mateix trajecte aquest dimarts. En el cas del Talgo Montpellier-Cartagena, de dimarts i de dimecres, iniciaran el seu recorregut a Portbou mentre que els viatgers de Montpellier arribaran en autocar fins a Figueres.

Renfe sosté que és "aliena" a aquesta situació i ha lamentat les molèsties que la vaga pugui causar. També recomana als seus usuaris que consultin qualsevol possible incidència relativa circulació del seu tren o la resolució de dubtes al telèfon d'informació 902 320 320. També ha establert com a mesures de postvenda el reemborsament del 100% del import del bitllet pels clients que desisteixin del seu viatge o decideixin canviar de data del viatge sense costos pels viatgers que es decideixin per aquesta opció.