L'equip de govern (CiU) obre la porta a aconseguir el consens de l'oposició després de la polèmica sorgida per l'elecció del nou Síndic de Greuges de Figueres. Tot i que en els darrers dies la majoria dels grups de l'oposició es van mostrar beligerants amb les "formes" en què el consistori els havia anunciat que proposava l'exdegà, Jaume Torrent, per ocupar el càrrec, ahir es van limitar a dir que se'ls havia exposat el model i la figura de Torrent. Els grups es van emplaçar a noves reunions per abordar-ho sense concretar si es posarien altres noms o no sobre la taula.

Els partits de l'oposició, excepte ICV, es van reunir ahir durant més d'una hora amb l'alcaldessa, Marta Felip, per tractar el canvi de Síndic, després que s'anunciés que qui ho ha estat des del 2003, Eduard Puig, no renovava. La situació es va precipitar aquest dilluns quan es va anunciar el nom de Torrent com a successor durant una comissió informativa, sense que els grups de l'oposició en tinguessin constància. La majoria de les formacions -excepte el PSC- no van mostrar reticències que fos l'exdegà qui ocupés el càrrec sinó en les formes en què l'equip de govern els ho havia dit. La portaveu del PP, M. Àngels Olmedo, fins i tot, va amençar amb no assistir a la trobada d'ahir en considerar que ja estava tot decidit.

Finalment i tal i com publicava aquest diari ahir, va demanar que es convoqués una comissió especial per abordar-ho "tal i com estableix el ROM en aquests casos". I per conèixer més sobre el cas, va decidir assistir-ho igual que ho van fer el PSC, ERC, el regidor no adscrit i la CUP.

Els grups guarden silenci

A la sortida de l'acte, però, tots es van limitar a dir que se'ls havia explicat el nou model de Síndic que l'equip de govern contempla i que preveu controlar que els regidors compleixen amb el Codi de Bon Govern municipal així com fer informes de forma regular. També, diuen, els van parlar de la trajectòria del proposat per assumir el càrrec i se'ls va emplaçar a noves trobades per seguir-ne parlant. No van concretar, com tampoc ho va fer l'equip de govern, si es plantejarien nous noms. I és que, segons sembla, el Govern municipal té molt clar quines competències ha de tenir aquesta figura i que el perfil que busquen és el que té Torrent. Alguns dels grups de l'oposició van insistir que no critiquen la vàlua de l'exdegà sinó que no hagin pogut participar en el procés d'elecció que, de moment, no s'hauria tancat. De fet, alguns apuntaven que la reunió d'ahir era per avançar esdeveniments i portar l'assumpte al proper ple de dijous però ahir van negar que s'abordés a la propera sessió.