Els Bombers de la Generalitat ja acumulen més de 240 sortides a causa del fort vent que bufa arreu de Catalunya, especialment virulent a alta muntanya, la Catalunya central i àmbit metropolità. La majoria de sortides han estat per retirar arbres i obstacles a la calçada, tot i que no n'hi ha hagut cap de destacat ni que hagi provocat ferits. Només a Viladecavalls (Vallès Occidental) ha caigut un arbre a sobre d'una casa, però no ha causat danys materials. Paral·lelament, el telèfon d'emergències 112 ha rebut en les darreres 24 hores un total de 366 trucades relacionades amb el vent. El Servei Meteorològic de Catalunya destaca ratxes de fins a 174 km/h a Portbou i 158 km/h al Santuari de Queralt.

Igualment, el vent també ha bufat amb molta força a Boí (148 km/h), Guardiola de Berguedà (130 km/h), Port del Comte (122 km/h), Coll de Nargó (118 km/h), Sant Esteve de la Sarga i Montsec d'Ares (112 km/h), Berga (106 km/h), Solsona (104 km/h), Montserrat (100 km/h) o Vic (90 km/h).

Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d'alerta del Procicat per les fortes ventades que segueixen bufant sobretot al Pirineu, Prepirineu, Empordà i també a l'àrea metropolitana de Barcelona (Vallès Occidental i Vallès Oriental, especialment). Tot i això, el vent haurà d'anar afluixant a mesura que avanci la jornada i disminueixi molt d'intensitat de cara a la tarda. El cos d'Agents Rurals manté el nivell 2 del pla Alfa a un total de 24 comarques de Catalunya, sobretot de Tarragona, Terres de l'Ebre, Pirineu, Prepirineu i Girona, en les quals no es poden fer cremes de restes vegetals a menys de 500 metres de zona forestal.

Tallada la R3 entre Ripoll i la Tor de Querol

A nivell de serveis ferroviaris, Adif manté que, a causa del fort vent, la circulació entre Ripoll i La Tor de Querol-Enveig (línia Rodalies R3) està interrompuda entre les 11h i les 15h, i es fa transport alternatiu per carretera. Inicialment el tram afectat havia de ser entre Ripoll i Planoles, però s'ha ampliat fins al final del recorregut de la línia. Aquest matí també hi ha hagut una incidència en aquesta línia per la caiguda d'un arbre a la via, que ha fet caure la catenària. S'ha tallat la circulació entre les estacions de Figaró i Sant Martí de Centelles (Osona), i s'ha organitzat servei alternatiu per carretera. A les 10.30 hores ja s'ha pogut restablir la circulació.

3.000 abonats sense llum

La companyia Endesa ha informat que al llarg de la matinada i aquest matí hi ha hagut moltes incidències en el subministrament elèctric, però no ha pogut concretar quins municipis afecten. Al matí, hi havia uns 7.700 abonats sense llum, sobretot al Bages, Osona i a la demarcació de Lleida. A partir de les dues de la tarda, els abonats sense llum han baixat fins a 3.000. A nivell d'incidències de telecomunicacions, hi ha 20 centres afectats d'àmbit rural, amb serveis de TDT principalment, a les comarques del Prepirineu i Pirineu. Les incidències s'han produït a la nit i matinada motivades en la majoria dels casos per talls en el subministrament elèctric.

42 centímetres de neu a Arties

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l'alerta del Neucat atès que la previsió de nevades ja ha finalitzat. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a Arties s'han acumulat fins a 42 centímetres de neu nova, 20 a Vielha, 12 a Esterri d'Àneu, 6 a la Seu d'Urgell i 3 a Planoles. Aquest matí, i en base a les informacions rebudes de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), s'ha posat en prealerta l'Allaucat pel perill fort d'allaus a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa. Diverses estacions d'esquí, com Espot, Núria, Port del Comte i Vallter 2000 han informat que estan tancades pel fort vent, i Port Ainé i altres només tenen obertes les zona mitges i baixes.

La C-28, tallada entre Naut Aran i Alt Àneu

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que en aquests moments la C-28 està tallada entre Naut Aran i Alt Àneu, incloent el Port de la Bonaigua, en tots dos sentits per la neu. A més, a la mateixa via es necessiten cadenes entre el Refugi d'Ares i Casa Sastrada. També es necessiten cadenes a la L-501 entre la Vall de Boí i el Pla de l'Ermita, a la L-500 entre Barruera i el Balneari de Boí, i a la LV-4241 entre Lladurs i Guixers. A la N-230 s'ha restringit el pas als camions pesants articulats per plaques de neu i gel a la calçada entre Vilaller i Vielha. També s'ha restringit el pas als camions pesants i articulats i es necessiten cadenes per circular a la N-260 entre Ribera d'Urgellet i Sort. La GIV-4016 està tallada a Ger per la neu.

Onades de 2,5 metres

Finalment, el pla Inuncat també està en alerta per la previsió d'onades de fins a 2,5 metres a la Costa Brava (Alt Empordà, Baix Empordà, Selva) i nord del Maresme. La DGPC recomana evitar apropar-se al mar, espigons, ports, esculleres i similars, quan l'onatge sigui fort.