Aquest dissabte dia 1 de desembre, l´Ajuntament de Roses organitza una jornada de portes obertes i consulta a l´equipament de Ca l´Anita, edifici municipal construït l´any 2011 a la plaça de Sant Pere de Roses. La jornada oferirà als veïns de la població la possibilitat de visitar l´interior de l´edifici, així com donar la seva opinió sobre quins usos ha de tenir l´equipament i si consideren convenient o no la modificació de la façana construïda.

Al llarg de proper dissabte, en horari de 10 a 14 i de 16 a 19 h, les portes de Ca l´Anita romandran obertes per rebre els visitants que vulguin conèixer l´interior de l´equipament. En finalitzar el recorregut per les seves dependències, les persones que ho desitgin podran participar en la consulta ciutadana que proposa l´Ajuntament, responent tres qüestions plantejades sobre els usos i la façana de l´equipament, mitjançant la butlleta que tindran a la seva disposició.

L´edifici de Ca l´Anita consta d´una façana de plaques perforades que composen un joc geomètric a imitació del mosaic original que cobria el terra de l´antiga casa de l´Anna Marés, veïna de Roses que a la seva mort donà aquesta propietat al municipi. Les plaques revesteixen tant la façana principal que dóna a la plaça Sant Pere, com la del carrer Sant Isidre. Respecte a la mateixa, l´Ajuntament consulta a la ciutadania quina opció considera més oportuna: deixar la façana com està, procedir a la retirada de totes les plaques, o bé retirar un determinat nombre de plaques per aconseguir més obertures.

Les altres qüestions plantejades fan referència a si s´està d´acord a respectar la voluntat d´Anna Marés de convertir la planta baixa de l´edifici (amb possible ampliació a la primera planta) en una sala d´exposicions, així com a quins usos es considera que s´han de destinar les plantes superiors.

Amb la intenció de donar a conèixer la realització d´aquesta jornada de portes obertes i aconseguir la màxima participació dels veïns i veïnes del municipi, durant aquesta setmana s´està repartint un díptic informatiu, mitjançant un bustiatge pels habitatges del municipi.