La Plataforma d'Afectats per la Pobresa i la Hipoteca de Figueres intentarà evitar per la via judicial que es faci fora de la vivenda que ocupa la Pepa, una dona a qui les flames del 22 de juliol van deixar en molt mal estat l'allotjament on residia, una barraca que havia estat una antiga cort de porcs.

Josefa Díaz de Güereño, coneguda com la Pepa, resideix en aquesta vivenda per la qual paga un lloguer mínim, amb cinc gossos, gats i ocells. Tot i que després del foc van refer-li les escomeses de llum i aigua malmeses, l'espai continua en molt mal estat, per la qual cosa l'Ajuntament va començar els tràmits per intentar que marxés. Des del primer moment s'hi ha oposat perquè no pot emportar-se els animals.

Se li ha ofert un pis a Figueres i un altre a Llançà però sempre els ha refusat. L'acalde, Josep Fuentes, amb qui ahir va ser impossible contactar, explicava recentment a Diari de Girona que consideren que no pot viure en aquestes condicions, però que és una situació complicada. Ella, per la seva banda, deia que intentava anar reparant la vivenda. Mentrestant, dorm en una caravana que li han deixat els veïns.

Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han explicat que l'Ajuntament continua intentant fer-la fora. La portaveu de la plataforma, Loli Garcia, considera que se l'està assetjant. Segons les seves informacions, s'ha aconseguit una ordre judicial per tal de desnonar-la en qualsevol moment. Per això han posat el cas en mans dels advocats per intentar aturar aquest procés. Des de la plataforma expliquen que han intentat dialogar amb l'alcalde però que fins al moment ha estat impossible.