L´alcalde de Roses, Carles Pàramo, i els propietaris de l´embarcació d´arrossegament Gloria Mar Dos, Antoni Falcó i Maria Serrats, han signat aquest matí un conveni per a la cessió gratuïta d´aquesta barca de pesca a favor de l´Ajuntament de Roses. El consistori preveu incorporar l´embarcació al circuit turístic del municipi, concretament a les visites guiades al port pesquer i a la Llotja de Peix que es realitzen fa uns anys, fet que permetrà conèixer més a fons com és i com es desenvolupa la vida en el mar.

L´embarcació Gloria Mar Dos té 27 metres d´eslora, 6,7 de mànega, 3,3 de puntal i un calat màxim de 2,44 metres. Es tracta d´una barca de ferro construïda a les drassanes d´Alacant l´any 1980, destinada primer al port de Tarragona i, des de fa 11 anys, després de la seva adquisició per part del pescador Antoni Falcó, al port pesquer de Roses.

A partir d´ara, tot i que la seva tasca com a barca d´arrossegament ha finalitzat, la Gloria Mar Dos continuarà atracada al port pesquer de Roses i molt vinculada amb el món de la pesca, tot i que a partir d´ara des d´una nova vessant turística i formativa. Així ho estableix el conveni signat aquest matí entre els fins ara propietaris i l´Ajuntament, on s´estableix que els usos que podrà tenir l´embarcació a partir d´ara, seran activitats de conservació del patrimoni històric, de recerca, de formació, i/o ornamentals, sense que en cap cas pugui destinar-se novament a activats pesqueres de caràcter lucratiu.

D´aquesta manera l´embarcació passa a incorporar-se al patrimoni del municipi. Carles Pàramo, ha manifestat que la intenció "és que esdevingui un nou equipament per a la vila que permeti ampliar i fer encara més atractives les visites al port i a la Llotja de Peix. Aquesta activitat, que compta ja amb un gran èxit i demanda, es podrà completar a partir d´ara amb la possibilitat d´accedir a una veritable embarcació pesquera, on també s´il€lustrarà com és la vida dels pescadors de Roses amb la projecció d´un audiovisual".

Durant la trobada d´aquest matí, l´alcalde ha volgut agrair la col€laboració i generositat dels donants de l´embarcació, Antoni Falcó i Maria Serrats, destacant l´important reforç que aquesta donació suposarà per a l´atractiu turístic de Roses, i molt concretament per a l´anomenat turisme pesquer pel qual Roses aposta per posicionar-se.