Un grup de veïns ha fet arribar a l´Ajuntament de l´Escala un manifest contra la factura de l´aigua potable, perquè, segons denuncien, els cobren un mínim mensual de 10.000 litres encara que no els consumeixin. "No hi estem d´acord perquè trenca totes les publicitats fetes per tots els organismes de Catalunya i d´Europa pel què fa referència a l´estalvi de l´aigua", diuen a la carta que adjunten amb 23 signatures de veïns del sector de Riells, que hi resideixen de forma temporal o fixa. Tampoc veuen bé aquesta forma de facturar el consum d´aigua perquè "ningú pot tenir el privilegi d´obligar a pagar per quelcom que no es consumeix". Finalment, ho qualifiquen d´"il·legal i dictatorial".

Isidre Munt, veí amb segona residència al sector escalenc de Riells, va iniciar ja fa mesos una croada per denunciar la política que porta a terme l´empresa concessionària del subministrament de l´aigua potable, Aquàlia. Munt ha fet nombroses gestions per reclamar tant a l´Ajuntament escalenc com al Síndic de Greuges de Catalunya que acabin amb aquesta fórmula. "Tinguin una mica de sentit comú i deixin de prendre´ns uns diners", insisteixen al manifest entrat al registre de l´Ajuntament. També proposen que, en lloc de cobrar més en el rebut de l´aigua afegeixin un impost municipal als que ja hi ha actualment.

La resposta de l´Ajuntament de l´Escala ha arribat a través dels tècnics municipals, que consideren que el manteniment de la xarxa d´aigua com a tal comporta el cobrament d´uns diners i afegeixen que és una qüestió discrecional.

El consistori escalenc recorda també que no es tracta d´un cas que afecti només aquest municipi, ja que pertany a la Generalitat, a través de l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) fixar les normatives sobre el subministrament d´aigua potable.