El passat diumenge 12 d´agost Antoni Valentí -director de la revista 'Hípica Catalana'- i la seva burra catalana de nom: "Catalana" varen partir des de Bàscara (Alt Empordà) per anar al Monestir de Montserrat pel Camí de Sant Jaume. Un camí de 214 Km que tenen previst fer-lo amb 9 jornades en solitari i sense cap mena d´assistència.

Antoni, que ara té 58 anys, en el 2002 ja va fer tot el camí francès (Roncesvalles € Santiago) amb 34 dies, a les hores, amb la burra "Havanera" €mare de la "Catalana"- el seu pare Agustí Valentí, la seva filla Silvia i el gos "Bruc".

En el 2004, també en solitari, però assistit als final d´etapa pel seu pare Agustí, va fer-la que ell mateix va batejar com: "Ruta del Guarà", entre Ulldecona i Montserrat en 14 dies.

Amb la fita d´aquest any l´Antoni, ja podrà dir que ha creuat a peu i amb una burra tota Catalunya des de La Jonquera (Alt Empordà) fins Ulldecona (El Montsià) amb un punt d´arribada comú: L´emblemàtic Monestir de Montserrat considerat un dels punts de peregrinatge per excel·lència.

Antoni Valentí, experimentat excursionista a cavall, nomes compte pel viatge amb l´equip mínim necessari per sobreviure 9 dies i la tenda de campanya per dormir al costat de la seva burra. El menjar de la burra ja l´ha distribuït prèviament al llarg de tot el camí per anar-ho trobant a cada final d´etapa.

Només uns quants interrogants per resoldre: La "Catalana" es la primera vegada que camina ferrada, la primera vegada que fa un viatge tant llarg, la primera vegada que porta unes alforges... Així que, des de l´Hipòdrom de Bàscara els hi desitgen: "Bon Camí" o per a ser mes autèntics encara, un fort: "ULTREIA, ASUSEYA", segons relaten el Grup d´amics del Hipòdrom de Bàscara