Divuit agents dels Mossos d'Esquadra han realitzat aquesta matinada de dissabte un macrocontrol de trànsit, alcohol i drogues a la C-65 en direcció Llagostera (Gironès) amb motiu de la celebració del Carnestoltes. En total, els agents han realitzat 100 proves d'alcoholèmia, amb 6 resultats positius administratius. Aquest control forma part del dispositiu que els Mossos han desplegat aquest any a tot Catalunya per garantir la seguretat i reduir la sinistralitat a la carretera durant les celebracions dels Carnestoltes. Aquesta matinada, els agents també han realitzat diversos controls a altres localitats gironines com Olot, Roses (Alt Empordà), Figueres o Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Els agents destaquen que els ciutadans cada cop són "més conscients" que si beuen no poden conduir.

El sergent dels Mossos d'Esquadra Joan Manel Garcia ha destacat que aquest dispositiu és semblant al que els agents realitzen durant festes com el Cap d'Any o Sant Joan, quan hi ha un gran augment de cotxes a les vies. En total, els agents - en alguns casos amb la col·laboració de la Polia Local- ha portat a terme diversos controls de trànsit, alcohol i drogues a Olot, Figueres, Platja d'Aro, Roses i Sant Feliu de Guíxols per garantir la seguretat a les vies.

Segons el sergent, els ciutadans cada cop són més "conscients" que no han d'agafar el seu vehicle si han begut. Garcia ha destacat que actualment hi ha menys nombre d'accidents i morts a les carreteres. A més, ha subratllat que els agents durant els seus controls s'adonen que els conductors que porten el vehicle no es troben sota els efectes de l'alcohol o altres estupefaents a diferència dels seus acompanyants.

En concret el macrocontrol situat a la C-65 a Llagostera ha durat cinc hores des de les tres de la matinadai fins a les vuit del matí. Un dels conductors que han realitzat les proves anomenat Toni ha destacat que "ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia" perquè "no ha sortit de festa a causa del treball". Un altre conductor, l'Enric, ha detallat que tant ell com els seus amics no han celebrat el Carnestoltes perquè volien aprofitar el cap de setmana per anar a esquiar.

Gent jove i persones d'edat avançada

Segons el sergent, la majoria de conductors que donen positiu a les proves d'alcoholèmia són gent jove d'entre 20 i 30 anys tot i que també troben persones d'edat avançada que s'arrisquen a conduir sota els efectes de l'alcohol. En concret en el macrocontrol de Llagostera, els agents han portat a terme 100 proves d'alcoholèmia, sis de les quals han donat positiu administratiu. Pel que fa a les proves de drogues, el sergent Garcia, ha comentat que s'han produït menys controls en aquest àmbit.

Durant aquesta matinada, els agents policials també han realitzat controls a Sant Julià de Ramis, Sils, Llançà i Llambilles.

Durant aquest aquests dos dies també es tornaran a muntaran controls a diverses poblacions del litoral gironí tals com la Bisbal, Castelló d'Empúries, Roses, Llançà, Llambilles o Sils. Aquestes poblacions són algunes de les ciutats que aglutinen més actes festius del Carnestoltes de tota la Costa Brava.

Aquests controls i macrocontrols es troben integrats dins el dispositiu que els Mossos d'Esquadra han desplegat aquest any per garantir la seguretat durant aquestes diades. El dispositiu, va començar aquest passat divendres i finalitzarà el proper dimecres 22 de febrer. En total. 1.700 efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana, agents de paisà i uniformats, equips d'orde públic de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) actuaran en coordinació amb els policies locals per garantir la seguretat viària de les carreteres catalanes i dissuadir els conductors que agafin el vehicle després d'haver consumit begudes alcohòliques.