Aquesta setmana ha començat el tram final de les obres de la plaça de les Escoles, amb l'inici dels treballs d'instal·lació de les travesses de fusta que han de coronar la pèrgola que hi ha a la banda est d'aquest espai públic.

Ahir es va posar la primera de les quaranta-nou travesses de fusta de diferents mides que formen part d'aquesta pèrgola.

Es tracta d'una pèrgola d'uns vint metres, que ha de complir amb diverses funcions: De separació entre la plaça i l'avinguda Girona; de parada del bus i per donar ombra als usuaris que utilitzen la plaça, en especial a la zona de bancs que hi ha en aquesta part de l'espai públic.

La plaça està pràcticament acabada des d'abans de l'estiu. Executada amb una subvenció del Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat, s'ha pogut utilitzar amb normalitat durant tot aquest temps, però el muntatge de la pèrgola ha patit diversos endarreriments en la confecció i entrega dels diferents materials.

Amb la renovació, la plaça ha guanyat en funcionalitat i suposa una millora de interrelació i de l'accessibilitat a edificis rellevants com són Can Masset -on hi ha els serveis de Cultura, l'escola de música i el casal del Jubilat, entre d'altres- i l'Oficina de Turisme.