Els principals grups de l'oposició de Figueres, PP, ERC i PSC, van qualificar ahir la situació de les finances municipals de "catastròfiques" i van criticar la gestió de l'actual govern de CiU, liderat per Santi Vila. Ho van fer en una tertúlia a Ràdio Girona però també en la darrera sessió plenària on es van aprovar inicialment els pressupostos i el pla de sanejament.

La portaveu del PP, Maria Àngels Olmedo, assegura que en els darrers anys l'equip de Vila s'ha dedicat a malbaratar els diners i admet que en un moment com l'actual, en què hi ha menys ingressos, serà complicat de reconduir. En aquest sentit, la popular afirma que s'havia de mirar per on passaven els diners i que haurien d'haver funcionat com una empresa privada on "quan hi ha ?menys ingressos, s'han d'ajustar al màxim".

Inversions per tapar el forat

Per la seva banda, Pere Casellas (PSC), va assegurar que l'equip de govern ha de fer servir els diners de les inversions per tapar els forats "catastròfics" que ha creat. "El finançament per a les inversions hi és, el tema és que la situació és tan greu que la llei ens obliga a destinar-lo a cobrir els romanents de tresoreria negatius d'altres anys", diu. El regidor posa com a exemple els diners que s'havien de destinar al nou centre cívic del barri del Poble Nou. "Els diners hi eren però s'han de destinar a tapar el forat", afegeix. En aquest sentit, Casellas també va explicar -a través de les xarxes socials- que Vila ha augmentat en 30.800 euros en concepte de mitja dedicació a un regidor de l'equip de govern malgrat les retallades que anuncia.

La portaveu d'ERC, Mireia Mata, critica que els estalvis que s'havien aconseguit durant els governs de l'exalcalde, Joan Armangué (PSC), s'han gastat amb el de Vila i també el qualifica de mal gestor.

La resta de grups, CUP i ICV, també van criticar durant l'actuació del govern en el darrer mandat durant l'aprovació dels pressupostos, en què totes les formacions hi van votar en contra i CiU va haver d'aprovar en solitari.