El Consell dels Infants sde Roses es va constituir dimecres a la tarda a la sala de plens de l'Ajuntament. Està integrat per 15 alumnes dels centres escolars de la població, un regidor i tècnics municipals.

L´objectiu del Consell és fer participar tots els alumnes del municipi, a través de 15 representants, en l´elaboració de les propostes per a la creació d´un nou espai de jocs al municipi.

A la iniciativa municipal han respost la totalitat de centres educatius de Roses, fet que permetrà la participació en el projecte d´un total de 1.313 alumnes d´entre 6 i 12 anys. Ahir es van presentar a l´Ajuntament els 15 alumnes escollits com a representants de tot aquest alumnat, pertanyents a les escoles Narcís Monturiol, Vicens Vives, Els Grecs, Montserrat Vayreda i Centre Escolar Empordà.

El Consell d´Infants s´integra per la regidora d´Ensenyament com a presidenta, els 15 alumnes i dos tècnics municipals com a vocals, i la tècnica d´Ensenyament com a secretària. La missió del mateix és la de presentar, valorar i seleccionar les propostes desenvolupades prèviament pels alumnes a les aules, fins obtenir la combinació de propostes que resulti més idònia per al nou espai de jocs que es vol projectar a la rambla de la Riera Ginjolers.

El consell tindrà una periodicitat fixa per permetre el correcte assessorament i desenvolupament dels projectes al llarg de tot el temps que duri el procés. Per a aquest projecte, l´Ajuntament ha proposat també un guió a les escoles que permetrà treballar amb els alumnes aspectes com les característiques urbanes de Roses i del seu nucli antic, els principis arquitectònics (plànols, mesures, treball de les escales...), la funció dels espais comuns en una població, la seguretat, i tot allò que cal tenir en compte en una obra d´aquestes característiques.

L'objectiu és fer participar a tots els escolars en un debat per la creació d'un nou espai de jocs al municipi.