L'Ajuntament de Figueres ha decidit que aquest any les concessions d'ajuts i subvencions a entitats es faran a través d'un concurs públic amb les seves bases per oferir "més transparència". Les associacions veïnals, però, denuncien que no se'ls ha informat de com podran concórrer-hi per poder gestionar les seves activitats per aquest 2012. Ho va fer el membre de la Federació d'Associacions de veïns de la comarca i president de l'associació dels Cendrassos, Joan Oliva, durant l'audiència pública sobre els comptes municipals que va tenir lloc ahir al consistori.

"Abans sabíem més o menys el que tindríem perquè se'ns deia que, per exemple, hi hauria 9.000 euros per a les associacions de veïns i, més o menys, 1.000 per a cadascuna depenent dels projectes que presentessin però ara hem vist que hi ha 270.000 euros per ajuts però res més", va criticar Oliva.

També va denunciar la manca d'informació el president de l'associació de veïns de l'Horta de l'Hospital, Rafael Cañaveras, que va dir que calia "transparència" en aquest assumpte.

El regidor d'Hisenda, Manel Toro (CiU), que va dur a terme l'exposició de xifres, va assegurar que el sistema pel qual s'havia optat auest any s'ajusta al que marca la llei i va assegurar que hi haurà unes bases -que s'estan elaborant- per tal que tothom hi pugui accedir. En aquest sentit, va afirmar que des de l'àrea corresponent se'ls faria arribar la documentació i que si ja s'havien dut a terme activitats "tenint en compte que és el primer cop que es fa i que s'hauran de passat els tràmits" hi podran optar també.

D'altra banda, Toro va explicar que l'únic que es mantindrà preestablert seran els convenis que hi ha signats amb diverses entitats perquè així ho estableix la normativa però que amb la resta s'optarà per aquest nou sistema.