El comité d'empresa de Fisersa ha reclamat a la direcció que reelabori la documentació que els va entregar la setmana passada per justificar l'ERO que plantegen sobre 13 empleats perquè "no es té en compte la pujada de l'IBI que ha aprovat el govern del PP". El representant d'UGT, Ivan Lavado, assegura que amb aquest augment d'ingressos i l'increment de les taxes no es pot justificar un expedient de regulació de l'ocupació. També proposen que, en tot cas, es plantegi un ERO temporal però que s'oposaran frontalment a un que impliqui l'extinció de ?contract?es. El gerent de l'empresa, Josep Viñas, però, assegura que el compromís que han assolit passa per fer nous "números" i buscar mesures pal·liatives que permetin afectar el menor nombre possible de treballadors.

En la primera reunió entre el comité d'empresa i Fisersa -després que aquesta els lliurés la documentació per iniciar l'ERO sobre tretze persones-, treballadors i representants de l'empresa municipal es van trobar ahir per abordar les negociacions. El representant d'UGT assegura que la documentació que els havien entregat per justificar l'expedient no era correcte i que la gerència es va comprometre a reelaborar-la en 24 hores. "No han inclòs la pujada de l'IBI i això canvia la situació d'ingressos de l'Ajuntament, que és el propietari de l'empresa de serveis", insisteixen. Des de la direcció, però, asseguren que ells no entraran a comptabilitzar l'augment d'aquest impost perquè no és de la seva competència. "El que sí que ens hem compromès és a fer una sèrie de números per tal de mirar d'arribar a un acord que impliqui assolir la retallada en la despesa que farà l'Ajuntament -al voltant d'un 15%- i perjudiqui el menor nombre de treballadors possible", assegura el gerent. En aquest sentit, assegura que ells segueixen treballant amb la possibilitat de fer l'expedient però que la setmana que ve els presentaran "mesures pal·liatives" per reduir al màxim l'afectació.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, va fer l'anunci sobre un expedient gairebé inevitable fa unes setmanes, en presentar deu mesures per afrontar la delicada situació municipal. Va parlar d'una desena de persones que podrien sortir-ne afectades tot i que, segons el sindicat, no se n'havia informat al comité d'empresa. La setmana passada, expliquen, els van fer arribar la documentació sobre l'ERO i els treballadors van anunciar que rebutjaven "sense condicions" un expedient d'extinció de llocs de treball.