L´Ajuntament de l´Escala marcarà amb ADN sintètic el mobiliari urbà local com a element dissuasori per prevenir possibles robatoris. Aquest és un sistema innovador que permet reconèixer ràpidament qualsevol objecte recuperat.

Aquest dijous al matí s´ha signat un conveni amb el grup Camós & Fills, distribuïdor exclusiu de SelectaDNA a tot l´Estat, per tal de tirar endavant aquest projecte. L´Ajuntament de l´Escala és dels primers en fer aquest marcatge, que ja han provat també Llançà, Figueres, la Jonquera, Castelló i Olot. De fet, la base de dades comuna a nivell estatal s´ha posat en marxa aquest mes.

Camós & Fills s´encarrega de dotar gratuïtament la Policia Local de tot l´equipament necessari per tal de poder seguir el rastre dels objectes marcats (llanternes ultraviolades i microscopis). Inicialment, es compraran aerosols de SelectaDNA Trace per marcar cap a un miler objectes per a un període de 25 anys.

Al municipi de l´Escala només s´han detectat casos puntuals de robatoris de tapes de claveguera i embornals els darrers anys, però els robatoris d´elements metàl·lics del mobiliari urbà ha anat en augment els darrers mesos en altres municipis catalans. En aquest sentit, s´espera aconseguir actuar de forma dissuasòria amb aquesta inversió mínima, ja que els objectes marcats són fàcilment reconeixibles amb les eines adequades de rastreig.