El govern de Roses ha començat els estudis sobre la viabilitat del projecte de construcció d'un aparcament soterrat davant de mar. Una vegada es disposi de totes les dades es contraposaran a les de l'aparcament soterrat de plaça Catalunya que proposava l'anterior govern municipal fent una consulta popular perquè siguin els veïns els qui decideixin. Fins al moment, el govern es decanta per construir l'aparcament en un solar a tocar del port i tres empreses s'hi han interessat.

"Hem recuperat el projecte constructiu de l'aparcament de vora mar, i ja tenim un nou estudi actualitzat de freqüentació, i respecte a la viabilitat econòmica pels ingressos, ara volem fer una revisió de preus", ha anunciat l'alcalde, Carles Pàramo (CiU). També s'han començat converses amb la Generalitat, que és la titular del solar. Quan es disposi de tota la documentació es farà la consulta popular.

La consulta hauria d'acabar amb anys de debat sobre la ubicació de l'aparcament, una infraestructura que es considera necessària per poder atendre la falta de places, sobretot durant les èpoques de més afluència de turistes.

En anteriors governs de Carles Pàramo (CiU) s'havia plantejat la proposta de construir l'aparcament en un solar propietat de la Generalitat a tocar del port. En els darrers quatre anys, en canvi, el PSC, PP, GIR i ICV va apostar per una altra ubicació, plaça Catalunya, per l'interès d'una empresa en executar-lo.

L'empresa Rubau Tarres va presentar una proposta i un estudi de viabilitat per a la contractació de la concessió d'obra pública de la infraestructura. El govern va iniciar els tràmits per a celebrar un concurs. El projecte comportava construir l'aparcament davant l'Ajuntament. La plaça Catalunya es remodelava quedant a un únic nivell. A la part inferior es situava l'aparcament amb places per a 219 vehicles a les quals se sumaven 545 places més que gestionaven en superfície de zones blaves.

El canvi al govern municipal ha posat sobre la taula de nou una altra ubicació, la del solar davant de mar.

L'alcalde de Roses ha explicat que a la construcció del port esportiu hi anava associat un aparcament, però les dimensions de l'obra del port impossibilitaven portar a terme els dos projectes. El que es vol recuperar és aquell antic projecte.

Per a Pàramo, hi ha diferències importants entre les dues propostes: "la de plaça Catalunya portava associat convertir en aparcament de pagament la resta de superfície del poble i la nostra només s'associaria a la zona de l'avinguda de Rhode". A això s'afegiria que el primer suposa 250 places d'aparcament, mentre al segon 380 places. Tot i creure millor el del port, deixaran que sigui la població qui decideixi.