El govern municipal de l'Escala ha incrementat un 38% les inversions per a l'any vinent en el pressupost del 2012, que se situa en 19,8 milions d'euros, un 4,48% més que l'any passat. Pel que fa a l'endeutament s'espera rebaixar tres punts fins al 63,83%. L'objectiu és continuar invertint i fent de motor econòmic.

L'alcalde, Estanis Puig (PSC), remarca que el repte ha estat "seguir prestant amb la màxima qualitat els serveis de l'Estat del ?benestar, gestionant l'economia municipal amb rigor i tirant endavant una sèrie de mesures i ajustaments necessaris". Per a ?l'any vinent es continua amb una política per contenir les despeses dels apartats de persona i de béns corrents de l'Ajuntament i s'han pres mesures per reduir els consums, per a l'estalvi energètic, per reorganitzar el personal i per unificar l'apartat de compres, accions amb les quals s'ha generat un estalvi de més de 350.000 euros, segons l'Ajuntament.

Alhora que es contenen despeses, es preveu incrementar les inversions fins als 3,5 milions d'euros. La major inversió és per a la urbanització del carrer Tarragona, a petició dels veïns, amb 1,2 mlions d'euros.

Per a l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic (ADET) s'hi destinen 850.000 euros. El conjunt és un pressupost un 4,48% superior al 2011, però en el que si es treuen les partides d'inversió, s'aconsegueix reduir un 1,61%. El pressupost estava previst que s'aprovés en un ple celebrat ahir.