DIRECTE
L'Escala

Detecten escars il·legals a la platja d´una cala urbana

L'Ajuntament ha emès un ban perquè es retirin tots els elements i barques que s'acumulen a la Creu

 10:25  
Les barques i caiacs, i a l´esquerra els escars d´obra il·legal
Les barques i caiacs, i a l´esquerra els escars d´obra il·legal DdG
 MULTIMÈDIA

CARME VILÀ | DDG L'Ajuntament de l'Escala pretén acabar amb l'acumulació de barques i estris per navegar a la platja de la Creu, una cala urbana on també ha detectat que s'han construït escars de formigó per pujar les barques de l'aigua fins a la cala. Dóna un mes per retirar tots els estris que embruten o s'acumulen en aquest punt o s'actuarà subsidiàriament.

Els escars, que són de fomirgó, s'han construït a la banda sud oest de la cala, sota la penya de can Guinya. Estan construïts sobre els còdols. Es tracta del pas que permet pujar còmodament la barca fins a la cala. Al voltant s'hi situen barques i tota mena d'estris.

L'alcalde, en un ban municipal, posa de manifest que a la platja de la Creu s'hi han mantingut barraques de pescadors que han utilitzat un parell de famílies en els darrers anys. A més, els escars existents a la cala els han estat utilitzant els veïns. El que els ha posat en alerta ha estat que darrerament ha proliferat "embarcacions de diferents tipus per l'esbarjo", des de barques de fibra de vidre, caiacs, patins de lloguer, entre altres, que s'amunteguen tot l'hivern a l'espera de ser utilitzats a l'estiu. Això ha comportat la presència de brutícia com ferros o plàstics. S'incompleix les normes de cívica convivència, salubritat i higiene, a banda de les lleis de Costes que impedeix construir al litoral, i demana que es retirin. Dóna temps fins al 12 de desembre.

Canal de sorteigs

sorteigs de la loteria i la travessa

Loteries i apostes

Consulta els resultats dels principals sorteigs de la loteria i la travessa.

Font:

 

CONEIX ELS AVANTATGES DEL CLUB DEL SUBSCRIPTOR

Temps a les platges de l'Empordà

Temps a les platges de L'Empordà

Vols anar a la platja?

Bandera vermella, groga, verda... Consulta el temps de les platges de l'Empordà: Portbou, Colera, Port de la Selva, Llançà, Cadaqués, Roses, Empuriabrava, Sant Pere Pescador i L'Escala

 
Enllaços recomanats: Premis cinema