Desprès de les actuacions fetes a la zona del Camp del Enginyers i Rodalies, on aquest passat estiu es van substituir més de 150 fanals per lluminàries de leds d'última tecnologia, l'Ajuntament continua aplicant mesures d'estalvi en totes les urbanitzacions del nostre municipi.

S'està portant a terme un seguit d'actuacions, que consisteix en la supressió d'alguns punt de llum en que el seu tancament no afecta els veïns. Tot i això la il·luminació mínima per tal de donar la màxima seguretat als ciutadans continua en funcionament. Igualment s'estan col·locant reductors de potència en alguns llocs on a certes hores de la matinada es pot reduir la il·luminació de forma segura. Amb aquestes mesures l'Ajuntament pretén estalviar en l'elevada factura de la il·luminació municipal.

Els serveis tècnic estudien a hores d'ara altres mesures d'estalvi com la disminució de potència lumínica en algunes zones verdes, també en horaris de matinada. Els tècnics municipals avaluaran l'estalvi que representa el canvi de lluminàries de vapor de sodi per leds. En cas que l'estalvi sigui important, s'estudiarà la continuïtat del canvi de les lluminàries.

Amb la Campanya d'il·luminació Nadalenca l'Ajuntament de Vilafant, ja fa temps que només instal·la llums de leds de baix consum.