El jove figuerenc Jordi Vila, que el curs passat va cursar 2n de Batxillerat a l´Institut Alexandre Deulofeu, de Figueres, ha obtingut el Premi Extraordinari de batxillerat. Hi ha hagut nou premiats a tot Catalunya i ell és l'únic alumne de la demarcació de Girona. A aquest premi, només s´hi poden inscriure els alumnes que han obtingut millor nota del batxillerat. Fan un examen igual per a tothom, que consta de quatre proves. Amb aquest resultat ara haurà d´anar a la fase final dels millors alumnes de tot Espanya. És important destacar que aquest reconeixement és extern: hi ha una prova objectiva i tots els alumnes passen per la mateixa mesura.

El director de l´Institut Alexandre Deulofeu de Figueres, Pere Gifre, ha volgut felicitar d´aquest èxit l´estudiant Jordi Vila: "Sé de positiu que hi ha pocs alumnes de centres públics entre aquests nou alumnes i això és un mèrit seu. És el reconeixement a la seva feina."

Jordi Vila és un alumne excel·lent. Actualment estudia al Centre de Formació Interdisciplinària Superior de la Universitat Poliècnica de Catalunya una doble titulació: Matemàtiques i Enginyeria Aeronàutica.

D'altra banda, tres estudiants de tres instituts de Figueres han estat guardonats amb els premis del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica CIRIT per fomentar l´esperit científic del jovent. Entre aquests hi ha el mateix Jordi Vila, de l´Alexandre Deulofeu, a més de Pau Ballart, del Narcís Monturiol, i Ariadna Montero, de l´Olivar Gran.