El tren Costa Brava, Figueres-Portbou, està a punt per circular per la via fèrria a partir de l'estiu vinent, però dissabte es farà un primer trajecte com a prova pilot. El tren que es posarà en servei estarà integrat per una locomotora de 1877 i vagons del segle XIX que s'estant restaurant. El projecte en el qual treballa el Centre d'Estudis Històrics del Ferrocarril Espanyol des de fa sis anys ha suposat una inversió fins ara d'un milió d'euros.

La iniciativa permetrà que l'Alt Empordà disposi, com a molts altres països del món, de trens històrics en circulació com un element turístic. Per tal de donar-lo a conèixer al territori i que comenci a fer-se seu el projecte, dissabte es farà un trajecte al que s'espera la presència de nombrosos representants de diferents administracions, del món empresarial i d'entitats. Fins avui hi ha hagut col·laboració per part de l'Ajuntament de Portbou, però econòmicament només s'ha obtingut una subvenció de l'Estat 200.000 euros a través de les gestions realitzades des del CiU, remarquen des del Centre d'Estudis.

Ara s'espera que comencin a concretar-se convenis amb els ajuntaments perquè volen que sigui el mateix territori qui decideixi en relació als horaris, i possibilitats del tren. Dissabte sortirà a mig matí, arribarà fins a Portbou i després de visitar les futures instal·lacions a l'estació es tornarà. El projecte ha obtingut també suports empresarials. El Centre d'Estudis ha obtingut la implicació de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) i de la Federació Altempordanesa d'Empresaris (FAE), el Cercle d'Infraestructures i de les empreses Pa Fi i Celler Espelt amb el patrocini dels actes i altres col·laboracions com les de la Cambra de Comerç de Girona i Comerç Figueres.

El viatge de dissabte es farà amb màquines similars a les que faran el recorregut definitiu perquè el procés de restauració del comboi encara no ha acabat, així com tampoc l'adequació d'una nau situada a l'estació interacional de Portbou. El conjunt s'espera que estigui enllestit a principi de l'any vinent per tal que a l'estiu pugui entrar en servei. Paral·lelament a aquest procés s'ha d'acabar de definir.

El projecte que ara es posa en marxa es va començar a concretar el setembre de 2006 amb la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament de Portbou i el lliurament de la memòria i pressupost del "Portbou: Nucli Ferroviari". Aquest projecte té tres parts: el trasllat a Portbou de l'Arxiu Històric del Centre d'Estudis del Ferrocarril obert a investigadors i el segon més important de l'Estat; l'establiment al municipi del Centre d'Interpretació dels Ferrocarrils Transpirinencs, i el tren turístic Costa Brava. El tren pròpiament ha suposat l'adquisició i restauració de les diferents parts del comboi, des de la locomotora, als vagons i furgons tècnics que estan acabant de restaurar. Tots ells són peces històriques i han funcionat a la xarxa ferroviària espanyola fins al segle passat. Per començar el trajecte es comptaria amb la locomotora, dos furgons de serveis i dos de passatgers amb capacitat per a cinquanta persones, però s'anirien afegint cotxes quan les xifres d'ocupació s'incrementin. Donarà servei per la via del ferrocarril en aquest tram de línia, des de Setmana Santa a fins a la tardor, amb la possibilitat de fer serveis excepcionals. Les importants possibilitats turístiques s'acabaran de concretar en els propers mesos. També s'està a l'espera de la possibilitat que no es quedi a la comarca sinó que creuï la frontera.