La potent borrasca que ha afectat gran part de Catalunya durant les últimes 24 hores ha deixat entre 60 i 100 litres per metre quadrat a nombroses localitats del Pirineu i del nord-est del país. Segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen els 164,7 litres de Certascan (Pallars Sobirà), els 99,5 d'Espolla (Alt Empordà), els 92 litres de Fornells de la Selva (Gironès), els 87,9 d'Ulldeter (Ripollès), els 69,7 litres de Portbou (Alt Empordà) o els 68,8 de la Tallada (Baix Empordà). Paral·lelament, a l'alta muntanya pirinenca s'ha produït la nevada més important del que podem de tardor, amb gruixos superiors als 10 centímetres per sobre dels 2.200 metres.

45 centímetres de neu a Ulldeter

Sobresurten els 45 centímetres d'Ulldeter (Ripollès), els 39 de la Bonaigua (Pallars Sobirà), els 37 centímetres de Certascan (Pallars Sobirà) o els 19 centímetres d'Espot (Pallars Sobirà). Pel que fa al vent, al llarg del cap de setmana s'ha reforçat de component nord i est a l'extrem nord del país, així com també ha bufat mestral a l'extrem sud. Cal destacar ratxes màximes de 109,4 km/h a Mas de Barberans (el Montsià), 109,1 km/h a Portbou (l'Alt Empordà) o 95,8 km/h al Perelló (el Baix Ebre).

Avís per onatge

La previsió per a les properes hores indica que Catalunya continuarà en el radi d'acció de la pertorbació que ens ha estat afectant aquests darrers dies. Per tant el que resta de diumenge dia 6 i al llarg de dilluns dia 7 s'esperen noves precipitacions que afectaran al litoral i al Prelitoral, sobretot a la meitat nord, i al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu al voltant dels 2.000 metres. A més, la posició de la depressió en superfície farà que es reforci el vent del nord i nord-est al litoral, fet que farà alterar una mica més la situació marítima a la costa catalana.

Per tot això el Servei Meteorològic de Catalunya manté activats els avisos de situació meteorològica de risc per onatge per diumenge 6 i dilluns 7, i per acumulació de pluja fins diumenge a la nit.