L'equip de govern de Figueres (CiU) es mantindrà ferm en la seva decisió de no donar la llicència d'activitats a la nova presó del Puig de les Basses, que tenia previst obrir aquesta primavera, si l'Estat no completa el reivindicat enllaç nord de l'AP-7. Així ho va assegurar ahir l'alcalde, Santi Vila, davant les peticions dels grups de l'oposició, que van donar suport per unanimitat a la proposta de reclamar al Ministeri de Foment que acabi l'obra pendent des de fa més de trenta anys. El batlle també va dir que l'equipament no complia alguns paràmetres de la legalitat urbanística, tot i que no va concretar de què es tractava.

"L'octubre de l'any passat se'ns va confirmar que es faria però mentre s'ha anat construint el tercer carril de l'autopista ens ha arribat per diverses bandes que no estava en l'agenda estatal", va insistir l'alcade. "El maltractament al qual ens han sotmès des de l'Estat a Girona i a Figueres en aquesta qüestió és lamentable i nosaltres ens mantindrem ferms amb el que hem defensat", va afegir.

Els grups de l'oposició, PSC, ERC, CUP i ICV es van mostrar favorables a aquesta posició però van exigir a l'alcalde que ho mantingui. A tot això, el regidor Francesc Canet (ERC) va afirmar que si això es fa, "la presó no podrà ?obrir i ja s'ha fet públic el cost que tenir-la tancada suposa per a la ciutat ". A la qual cosa Vila va respondre que "és evident que els calendaris no lliguen" i va afegir que "no és només una qüestió de llicència sinó que tampoc compleix alguns aspectes de la legalitat urbanística que també comprometen la seva posada en funcionament". Tot i que no va concretar-ho, va explicar que té a veure amb aspectes del pla director.

Pendent des de fa 30 anys

La Generalitat va confirmar fa uns dies a l'Ajuntament que l'Estat li havia comunicat que el projecte s'ajornava de nou. Un fet que, segons Figueres, genera enormes dificultats de mobilitat per a la ciutat i les noves infraestructures. A més, la situació només permet dos moviments d'accés des de l'autopista cap a França.