Un informe de l'interventor de l'Ajuntament de Roses conclou que el projecte d'instal·lacions i subministrament de mobiliari per adequar la sala de plens que es va dur a terme a finals de l'anterior mandat pel canvi de 17 a 21 regidors al consistori no es va fer seguint els tràmits legals. Tot i que l'alcalde, Carles Pàramo (CiU), ja ha aprovat en junta de govern afrontar la factura de 95.275,78 euros, l'alt funcionari diu que l'encàrrec es va fer a l'empresa de serveis municipal ROSERSA sense concurs, sense fer-ho constar en cap acord per escrit i amb una subcontractació del 95,23% de les tasques, quan el límit pels projectes executats directament per l'administració és del 50%.

El cas es remunta al 20 de maig d'aquest any, quan l'anterior equip de govern (PSC, ICV, PP i GIR) va aprovar per junta el projecte que, entre d'altres coses, incloïa -entre d'altres coses- una nova taula per abordar el creixement en el nombre d'edils i un sistema audiovisual, dades i control. A finals de juny, l'empresa de serveis municipals presenta la factura per aquest concepte i, pocs dies després, l'interventor va demanar informació sobre el procés al regidor de l'àrea.

La documentació que aporten al·lega que no consideren que es tracti d'una obra, servei o subministrament sinó d'unes activitats que, segons deien, podia assumir ROSERSA i que es va haver de fer d'urgència per la nova situació. A tot això, l'interventor diu que tenint en compte l'import "s'hauria d'haver qualificat com a contracte de subministrament i tramitar un procediment negociat amb publicitat per a la selecció del contractista". "No era possible realitzar un encàrrec de gestió a ROSERSA que, per altra banda, tampoc es va tramitar", explica.

Afegeix, a més, que l'empresa no té capacitat per a assumir-ho i que per això va haver de subcontractar i que "es dedueix que es va fer un encàrrec de forma verbal i sense tramitar un expedient". Malgrat tot, l'actual equip de govern va aprovar ahir assumir la despesa.