El president de l'associació altempordanesa de prevenció i ajuda a les malalties del cor COR-FI, Carles Corral, ha demanat per carta a l'alcalde de Figueres i president de la junta del Patronat de la Fundació Salut Empordà, Santi Vila, que ajudi a evitar que el prestigiós cardiòleg de l'hospital, Marco Antonio Paz, "a contracor, es vegi obligat a deixar-nos".

L'entitat, que compta amb més de 300 associats, reivindica la figura del metge des de la seva fundació fa uns cinc anys fins a l'actualitat i assegura que "els malalts del cor de la ciutat i la comarca no ens podem permetre el luxe de perdre'l". Des de la Fundació, però, ha declinat fer declaracions respecte a això.

"Ens adrecem a vostè, en qualitat de president d'aquesta Fundació Privada, per fer-li avinent la nostra inquietud per la situació en què es troba el doctor Marco Paz, i també el nostre neguit davant les expectatives futures pel que fa a la seva tasca envers els nostres associats". Així és com el president de l'entitat ha iniciat la carta que ha fet arribar a Vila i a la qual ha tingut accés Diari de Girona.

En el document, asseguren ser conscients que "els canvis organitzatius que afecten l'estructura i el funcionament intern d'una institució benèfica privada" com la Fundació "no són incumbència d'una associació com la nostra" però insisteixen que consideren adient fer-los saber el seu parer sobre "la importància cabdal que ha tingut i té per als nostres tres-cents trenta-tres associats malalts del cor la figura del Dr.Paz". No només, diuen, com a especialista en cardiologia sinó també com a persona que els ha donat suport. Sense ell, afegeixen, l'associació no existiria. I és que "va ser ell qui va tenir la bona pensada de posar-la en marxa (...) i va ser ell qui va tutelar el procés fundacional de constitució de l'associació i al llarg del lustre que portem de funcionament no ha deixat d'ajudar-nos i sempre ha estat al nostre costat quan l'hem necessitat". Tot i que no especifiquen a què es deu el seu temor, tindrien constància que no hi ha la voluntat que el doctor continuï al centre. Un extrem que a la Fundació han declinat valorar.

D'altra banda, li recorden que "hem tingut l'oportunitat de veure com vostè feia una aposta aferrissada per jugar fort perquè el talent de què disposa la nostra ciutat i la comarca no hagi d'anar-se'n. En aquest sentit, creuen que aquesta és "una gran oportunitat per passar de les paraules als fets". "Hem de fer tot el que estigui a l'abast per retenir-lo i evitar que hagi de marxar lluny d'aquí per poder continuar exercint amb dignitat la seva lloable tasca en favor dels malalts del cor".

D'entre les tasques que Paz ha fet en favor de l'entitat, destaquen la campanya de difusió de l'associació arreu de la comarca amb l'objectiu de permetre una xarxa de persones delegades; la setmana del COR-FI o la programació i organització de xerrades a càrrec d'eminents cardiòlegs i d'altres activitats entre els malalts. Segons han explicat des de COR-FI, fa dotze anys que Paz exerceix a Figueres i ha participat recentment en cursos a Nova York així com al darrer Congrés de la Societat Catalana de Cardiologia, entre d'altres. També ha participat en diverses publicacions sobre cardiologia. La Fundació ha dit recentment que no faran l'ERO anunciat arran d'un litigi judicial per la retallada del 5% del sou als professionals que, diuen, poden aplicar.