L'Estació Nàutica de Roses proposa que no es faci, de moment, l'aparcament soterrat projectat a la població i que l'Ajuntament els cedeixi a ells la gestió dels pàrquings en superfície. L'ens ha presentat aquesta proposta en forma d'al·legació al projecte, que es troba en exposició pública.

El nou aparcament soterrat a la Plaça Catalunya està subjecte a la gestió de 545 places de zona blava a la població. Asseguren entendre que cal solucionar els problemes de mobilitat del municipi i que cal fer-ho "a curt termini" però consideren que la proposta feta no és la més adient per dur-ho a terme. Al seu entendre, el fet que sigui una empresa externa a la població que, a banda de la gestió de l'aparcament soterrat, assumirà l'explotació de les zones blaves no és positiu. A tot això, diuen, cal afegir-hi la implicació econòmica que hi durà a terme el consistori "amb un import aproximat d'1 milió d'euros".

"La cessió durant 20 anys de la gestió dels aparcaments en superfíce a una empresa de fora hipoteca una gran font d'ingressos que es podria revertir en el mateix municipi", insisteixen. En aquest sentit, proposen que el consistori els cedeixi a ells aquesta gestió i que, a canvi, reventiran els beneficis en el turisme. Asseguren que els nous llocs de feina que es generarien s'oferirien a gent del municipi, que estudiarien la possibilitat de crear busos "llançadera" des de diferents punts i que, properament, aportaran un pla de viabilitat sobre aquesta proposta. A banda d'això, diuen que al cap de dos o tres anys oferiran un estudi per conèixer si les mesures adoptades funcionen o si cal fer l'aparcament.