El secretari del Govern, Germà Gordó, ha opinat aquest dissabte que la connexió del tren d'alta velocitat entre Figueres (Alt Empordà) i Perpinyà "canviarà, a poc a poc, la mentalitat" de les poblacions dels dos costats del Pirineu.

En una entrevista en una televisió francesa de la qual ha informat la Generalitat, Gordó ha aplaudit la nova connexió ferroviària perquè, segons la seva opinió, facilitarà "intercanvis de tota mena, des dels econòmics als socioculturals", cosa que contribuirà a modificar la mentalitat de les "poblacions transfrontereres".

Per al secretari de Govern, que és responsable de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, la línia d'alta velocitat augmentarà la fluïdesa entre els dos costats dels Pirineus i contribuirà a impulsar les relacions comercials i el turisme.

Gordó ha demanat a més la plena implicació de les institucions que participen en el projecte Euroregió Pirineu-Mediterrani, donades les seves diferències administratives, i ha destacat la complexitat d'aquest programa, així com de l'Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer, en què participen Catalunya, Balears, Aragó i els departaments francesos de Llenguadoc i Migdia-Pirineus.