Aquesta setmana s´ha iniciat la tercera fase que es preveu finalitzar en el transcurs dels propers 18 mesos.

La fase de restauració actua principalment en la planta pis del Casal, actualment sense ús específic, que havia estat ocupada per l´habitatge dels propietaris de la Farinera durant la primera meitat del segle XX. La seva distribució i les seves característiques ornamentals, pròpies d´habitatges senyorials de l´època, que avui encara es conserven, són un referent històric que cal mantenir per entendre l´evolució del conjunt de la Farinera dins el context de Castelló d´Empúries.

L´actuació preveu rehabilitar els espais actuals per tal de transformar aquesta part del conjunt en la nova àrea de gestió-administració i en les sales d´exposició permanent definitives. Així mateix, es reserva un espai per a centre de documentació i un altre per a aula-taller, espais aquests darrers que permetran oferir un serveis adequats a la comunitat d´investigadors i a l´educativa, que en l´actualitat s´ofereixen en espais no adients.

També es rehabilitarà l´espai dedicat a sala d´exposicions temporals situat a la planta baixa. La sala, a més de l´organització d´exposicions temporals, podrà també ser utilitzada per realitzar-hi altres tipus d´actes com poden ser xerrades, concerts, trobades, etc.

"Mica en mica l'edifici i museu de la Farinera van adoptant la seva forma final i assumint els serveis d'un gran equipament cultural. Les noves obres reforçaran la part més educativa i didàctica del projecte", explica el regidor d'urbanisme, Pere Iglesias.

Aquestes obres però no interferiran en el funcionament ordinari del museu que continuarà obrint al públic en general i desenvolupant totes les activitats programades.

Tornen les obres de rehabilitació a l'Ecomuseu-Farinera. Aquesta setmana s'ha iniciat la tercera fase que es preveu finalitzar en el transcurs dels propers 18 mesos.