El PP i ERC van incorporar ahir, a poc més d'un mes de les properes eleccions municipals, dos regidors -un cadascun- per a cobrir les baixes que els membres dels seus grups han produït en els darrers mesos. En el cas d'ERC, es tracta de Ramon Plujà -que anirà al darrer lloc de les llistes-, i Fernando del Olmo de la mà dels populars. Precisament, aquest darrer ha ocupat el càrrec que estava previst per a Maria Àngels Olmedo -candidada del PP- i permetria a la formació forçar l'equip de govern a celebrar un ple sobre la seguretat, amb el suport del PSC, tal i com han anunciat recentment.

ERC té una cadira buida -la de Miquel Solé, que ha passat al grup mixt- des del passat mes de gener i la de Joan Antoni Bertran, des del febrer. No ha estat fins ara, però, que el grup ha pogut materialitzar la substitució de Bertran, l'únic regidor que va lliurar l'acta. Pel què fa als populars, a mitjans de febrer també va anunciar que plegava el regidor Joan Casas. En aquest cas, a diferència dels anteriors, l'edil sortint no va manifestar desavinences amb la directiva del partit, sinó que considerava que havia finalitzat un cicle i que donava pas, així, a la propera candidata.

Després d'uns dies de polèmica, Fernando del Olmo -de fet, a qui tocava per llista- va decidir que volia afrontar el repte i ser regidor del partit, almenys fins a les eleccions. Aquesta incorporació permetrà, si no passa res d'última hora, tenir el quorum necessari per instar a l'equip de govern a celebrar un ple a l'entorn de la seguretat a la ciutat. Aquest assumpte, però, s'haurà d'abordar durant les properes setmanes.

Mentrestant, el ple d'ahir va abordar diversos projectes que s'han impulsat al llarg del mandat, entre els quals hi ha els tràmits per fer possible el trasllat de la depuradora, un canvi en el reglament d'honors i distincions i diversos projectes en matèria educativa i energies renovables. En el que no s'ha fet públic encara és la liquidació del pressupost. Precisament, els socialistes van reclamar al govern municipal que faci públics els comptes que, ja auguren, seran d'uns 6 milions negatius.

Una comissió pel castell

D'altra banda i arran d'una moció presentada pel regidor Solé -a petició de Solidaritat-, els grups municipals es van emplaçar a crear una comissió per debatre la possibilitat de demanar el traspàs de la fortalesa del castell i els seus usos. A canvi de la retirada de la moció, Vila es va comprometre a crear aquest òrgan en el termini màxim d'un mes.