El comitè d'empresa de la Fundació Salut Empordà reclama que se'ls aclareixi si s'acomidaran part dels professionals a través d'un expedient de regulació arran de les retallades i alerta que aquesta situació "d'incertesa laboral" desafavoreix l'usuari.

En aquest sentit, demanen a l'alcalde de Figueres, Santi Vila, que intevingui en aquesta situació, ja que també exerceix el càrrec de president del patronat de la fundació. Per la seva banda, Vila ha assegurat que estan treballant per tal que les retallades siguin "relativament" inferiors al 10% que s'ha establert.

La Fundació Salut Empordàintegra els centres de l'Hospital de Figueres, el Sociosanitari Bernat jaume i el CAP de l'Escala, Moisès Broggi. El comitè d'empresa que representa els professionals d'aquests centres hospitalaris assegura que l'anunci de retallades juntament amb la "falta de comunicació del president de la Fundació ens obliga a transmetre als empordanesos quines repercussions tindran en el seu tracte diari amb les institucions sanitàries més properes".

Asseguren entendre que la "retallada és pròpiament l'objectiu", però proposen que, en lloc de malmetre els serveis que afecten directament l'usuari, es podrien "aplicar mesures correctores a l'estructura de gestió dins l'àmbit hospitalari". En aquest sentit, diuen que "el tancament de llits, els endarreriments i la suspensió d'intervencions quirúrgiques provocarà l'augment de les llistes d'espera" i afegeixen que "la reducció de personal no variarà la qualitat, però malmetrà la imatge de la sanitat, allargant temps d'espera i forçant les altes hospitalàries". Amb tot, asseguren que fins ara la gerència de la fundació "s'ha contradit" pel què fa a un possible expedient de regulació i insisteixen en que "la falta de comunicació amb la conseqüent incertesa laboral que desafavoreix l'usuari".

En aquest sentit, demanen a l'alcalde de Figueres i president del patronat que "intervingui i es responsabilitzi, justifiqui i expliqui al personal i als empordanesos com ens veurem afectats". Vila, per la seva banda, assegura que la "bona" gestió de l'ens ajudarà, juntament amb altres aspectes, a reduir les retallades que s'han anunciat.