Aquest dijous al vespre l'agrupació del Partit dels Socialistes de Catalunya de Roses ha escollit per aclamació a Magda Casamitjana com a cap de llista del PSC a les properes eleccions municipals. Magda Casamitjana de 48 anys i mare de dos fills és alcaldessa de Roses des del 2007 i optarà a la reelecció el proper 22 maig.

Durant l'assemblea Magda Casamitjana ha fet un repàs d'aquests primers 4 anys al capdavant de Roses i ha destacat que aquesta legislatura ha servit per col.locar Roses als mapes, per tornar al poble el que és del poble i dotar a la societat civil, entitats i associacions de Roses d'eines per fer la seva feina i de la confiança necessària per creíxer i participar en el municipi.

En aquest sentit Magda Casamitjana ha posat com exemple la creació de l'Estació Nàutica, l'obtenció dels primers estudis universitaris de la comarca i l'aliança estratègica amb elBulli i Ferran Adrià. Casamitjana ha destacat que la política municipal està plena de petits detalls com que la Ciutadella i el Castell de la Trinitat siguin d'entrada gratuïta pels rosincs, que l'ús de la deixalleria municipal sigui també gratuïta per la gent de Roses i que la màxima autoritat municipal rebi a tothom. Però el que li fa especial il•lusió és que ara a Roses la gent pot participar activament i decidir sobre la Festa Major, el Carnaval, els futurs usos del Centre Cívic de la SUF i Ca l'Anita organitzar activitats que dinamitzin el poble. "Roses, ha destacat Casamitjana, és millor ara que abans perquè la implicació de la societat en el futur de Roses és més gran en tots els sentits".

Magda Casamitjana ha recordat també que aquesta ha estat una legislatura complexa tan pel fet de gestionar un govern novell i complex, per l'estratègia de la crispació utilitzada per l'oposició i sobretot per la terrible crisi econòmica que ha afectat a moltes famílies rosinques. "quan vam crear l´Àrea de Promoció Econòmica la gent es preguntava perquè serviria, 4 anys després ha servit per donar feina a més de 150 persones i facilitar tan a comerciants com a nous emprenadors eines per fer front a la crisi".

Per acabar Magda Casamitjana ha demanat a l'assemblea que planifiquin una campanya en positiu que ens porti a assolir l'alcaldia amb una majoria suficient per "continuar transformant Roses. Durant aquests 4 anys hem dotat el futur de Roses d´uns fonaments i una estructura sòlida, ara comença la feina de veritat, la que necessita sensibilitat i precisió".