El temporal de pluges que està arrasant Catalunya els últims dies s'ha deixat sentir aquest dilluns sobretot a les comarques del Baix i Alt Empordà, on a més d'abundants precipitacions el mar ha estat molt mogut durant tota la jornada amb onades que han arribat fins als vuit metres.

En localitats costaneres com Roses (Alt Empordà), l'onatge ha arribat fins al seu passeig marítim, que s'ha omplert de sorra i aigua, mentre que en altres municipis de l'interior, com la Jonquera (Alt Empordà) -on la pluja caiguda els últimes jornades supera els 200 litres per metre quadrat- l'aigua acumulada ha provocat el tall de l'N-II durant bona part del matí, i s'ha colat a molts baixos i garatges i ha arrossegat alguns cotxes aparcats.

Els bombers de la Generalitat han realitzat un total de 102 serveis, 58 dels quals a la província de Girona, la majoria per inundacions en immobles i des de l'inici de l'episodi de pluges, han efectuat 551 serveis.

Protecció Civil manté per demà l'alerta del Procicat per l'estat del mar a les comarques costaneres de la Costa Brava així com a les de Barcelona i Tarragona, en una jornada en la qual el Servei Meteorològic preveu que hi hagi ràfegues de vent que superaran els 90 quilòmetres per hora

Aquest fort vent s'espera sobretot, encara que amb diferent intensitat al llarg del dia, a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona: l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, la Selva, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Pel que fa a l'estat de les carreteres catalanes a conseqüència del temporal de pluja, el Servei Català de Trànsit ha informat que es manté tallada la carretera BP-1103 a Marganell, que dóna accés al Monestir de Montserrat.

A Girona, hi ha quatre vies afectades: la C-252 a Vilabertran, la GIV-6042 a Cabanes i la GI-602 a Sant Climent Sescebes, totes tallades per inundacions, així com la carretera C-38 a Sant Joan de les Abadesses on es dóna pas alternatiu per inundacions.

El temporal ha deixat importants registres de precipitacions sobretot a les comarques de Girona, on s'han superat els 150 litres per metre quadrat com a Núria (201), Molló (186,2 litres), Olot (183), Sant Pau de Segúries (174,2) i Espolla (152).

Altres registres importants des de l'inici d'aquest episodi de pluges s'han donat a Portbou (Alt Empordà) 137,5; Roses (Alt Empordà) 135,7; Cabanes (Alt Empordà) 133,6; Puig Sesolles (Vallès Oriental) 125,2 litres o els Hostalets de Pierola (Anoia) 103,4, entre d'altres, ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Davant dels pronòstics meteorològics, la Direcció General de Protecció Civil continua amb l'avís de nivell 1 i nivell 2 a les comarques de la Costa Brava i també de la Costa Daurada, amb onades que poden arribar als sis metres d'altura.

El Servei Meteorològic manté l'avís de Nivell 2, amb onades superiors als quatre metres, que probablement afectarà avui la comarca de l'Alt Empordà, i possiblement també el Baix Empordà.

Amb vista a aquest dimarts, també serà possible que hi hagi onatge a les comarques del Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, el Montsià, la Selva i el Tarragonès.