El Ministeri de Defensa ha retornat aquest mes tres factures de l'empresa municipal de Figueres Fisersa perquè no estan redactades en castellà.

En concret, segons ha denunciat el diputat al Congrés per ERC i vicealcalde de la ciutat, Francesc Canet, la companyia va emetre en català, 'com fa sempre', les tres factures a Defensa en concepte d'escomeses d'aigua a equipaments militars, però el comandant en cap de la Base Aèria de Saragossa Francisco Javier Ochoa va enviar una carta al consistori on remetia les factures, amb l'objectiu que fossin emeses en castellà i enviades de nou a aquesta secció administrativa de Saragossa, depenent del Ministeri de Defensa.

Canet ha lamentat que 'després de tot el que ha passat, és d'un mal gust extraordinari, per no dir que és indignant', el motiu que s'exposa per part de Defensa per aquest retorn. Afegeix que fins ara s'havia fet 'sempre' el mateix procediment i en tot moment s'havien pagat les factures en els terminis establerts. Canet ha avançat que com a diputat interpel·larà el Ministeri de Defensa perquè doni explicacions per aquest succés i 'perquè aquesta situació no es torni a repetir'.

Així mateix, el vicealcalde de Figueres ha remarcat que el problema no és tant que es deixin de pagar tres factures a l'ajuntament –que en total sumen poc més de 200 euros-, sinó que no s'abonin per estar redactades en català. 'Estem decebuts, sorpresos i indignats', ha subratllat, afegint que 'no està en el nostre imaginari enviar les factures en castellà'.