La Fiscalia ha obert una investigació sobre el boicot a l'acte convocat per Societat Civil Catalana (SCC) el passat 7 de juny a la Universitat de Barcelona en homenatge a Miguel de Cervantes, que es va haver de suspendre per la pressió i esbroncades d'activistes de l'esquerra independentista.

Segons van informar a Efe fonts judicials, la Fiscalia va obrir una investigació sobre el boicot a aquest acte d'homenatge a Cervantes, a instàncies de la denúncia que va interposar SCC després de l'assetjament que els va obligar a suspendre'l.

El 7 de juny passat, Societat Civil Catalana va haver de suspendre l'acte en homenatge a Miguel de Cervantes que s'anava a celebrar a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona davant el soroll i els crits que proferien mig centenar d'estudiants independentistes que el van boicotejar, convocats pels sindicats COS i SPEC i els partits Arran i CUP.

Sota els lemes de «A la UB, no passaran» i «Fora feixistes de la universitat», els concentrats van entrar a l'edifici històric de la UB i van intentar accedir a la sala en què s'havia començat a celebrar a porta tancada l'acte de SCC, entitat contrària a la independència de Catalunya.

Acte suspès

Davant el soroll eixordador de sirenes i crits, els organitzadors de l'acte van haver de suspendre'l i van evacuar els 200 assistents, molts d'ells persones grans, per una porta lateral, mentre eren escridassats pels concentrats, en un ambient de molta tensió.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, i la diputada de C's Sonia Sierra es van embrancar dimecres en una picabaralla en el ple del Parlament a propòsit del boicot a un acte sobre Cervantes a la UB i del «supremacisme», ja que totes dues es van acusar mútuament de ser-ho.