El director de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) i el cap del gabinet tècnic de la conselleria d'Economia han quedat en llibertat amb càrrecs després de ser detinguts avui en una operació de la Policia Nacional en el marc de la investigació judicial sobre el cens de l'1-O.

Segons han informat a Efe fonts judicials, el director de l'Idescat, Frederic Udina, i el cap del gabinet tècnic de la conselleria d'Economia, Daniel Gimeno, han quedat en llibertat després de comparèixer en la comissaria de la Policia de la Verneda, en espera de ser citats en els pròxims dies pel titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

Les dues detencions s'han produït en el marc dels registres efectuats per la Policia per ordre judicial a la recerca de proves per acreditar si el Govern va obtenir de forma il·legal el cens del referèndum.

Els registres s'han dut a terme en el despatx de Gimeno en la conselleria d'Economia, al Centre de Telecomunicacions (CTTI) i a l'edifici del grup Mediapro, on la Generalitat disposa d'un espai en que es controlen els certificats d'enviament de correus.